Društvo

Osmjehom u turizam dobio nastavak: “Važna je potpora i suradnja tijekom cijele godine”

22-03-2024 • 07:25
Rva
Prošlogodišnjim projektom „Osmjehom u turizam“, Udruga za pomoć djeci s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju „Osmjeh“ otvorila je sasvim posebne vidike turizma.

Prošlogodišnjim projektom „Osmjehom u turizam“, Udruga za pomoć djeci s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju „Osmjeh“ otvorila je sasvim posebne vidike turizma. To je bila stepenica za ulazak u svijet turizma za osobe s invaliditetom na području Grada Pleternice te za njihovo povezivanje s turističkim lokalitetima na području grada.

Provedbom projekta pokazana je značajna predispozicija za kvalitetan razvoj i uključivanje osoba s invaliditetom u turizam. Ovaj hvalevrijedan projekt velikog značaja za naš grad dobio je i svoj nastavak u projektu „Osmjehom u turizam – faza II“ koji se provodi uz financijsku podršku Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 13.249,74 eura.

“Iznimno me raduje odvažnost Udruge Osmjeh na ulazak u svijet turizma provedbom ovog projekta. Nastavkom ovog projekta omogućeno je da u Pleternici svi stanovnici budi ravnopravni u izgradnji naših postojećih i budućih turističkih priča”, izjavila je gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić.

Kroz nastavak projekta, osim edukacije članova za rad u turizmu te okruglih stolova na kojima se raspravlja o novim potrebama osoba s invaliditetom, brojne su radionice na kojima upravo članovi udruge proizvode suvenire koji će se prodavati u suvenirnici. Prvi od takvih su magnet bećarski šešir s kojim se naslanjaju na Muzej bećarca u kojemu i provode dio prakse.

“Danas je i Svjetski dan osoba s Down sindromom, no ono što je važno, nije samo jednom godišnje sjetiti se toga dana. Važna je potpora i suradnja tokom cijele godine na rješavanju problema i pružanju novih mogućnosti ne samo osobama s Down sindromom nego uložiti napore u što je veću moguću inkluziju sve djece s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju, rastu i razvoju”, zaključila je gradonačelnica Šarić.

Izvor: pleternica.hr