Društvo

Održana sjednica Upravnog odbora Alumni “FTRR”

10-02-2024 • 18:16
Rva
Predsjednik Alumni "FTRR" Bruno Horvat na sjednici je iznio plan i program rada za 2024. godinu, koji je još ambiciozniji nego prošlogodišnji

Jučer je na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi održana sjednica Upravnog odbora Alumni “FTRR”. Tom prilikom na dnevnom redu našao se izvještaj o radu udruge za 2023. godinu s financijskim izvješćem. Zajednički je konstatirano da je iza udruge jedna plodonosna i kvalitetno odrađena godina, u kojoj je bio glavni cilj promocija i prezentacija Fakulteta kroz brojne manifestacije i događanja na području čitave Slavonije s naglaskom na Požeško-slavonsku županiju.

Brojne prezentacije, studijska putovanja, predavanja te ostali oblici promocije i uključivanja studenata i akademske zajednice u društveni život sredine bila je glavna nit vodilja. Predsjednik Alumni “FTRR” Bruno Horvat mag.oec. na sjednici je iznio plan i program rada za 2024. godinu, koji je još ambiciozniji nego prošlogodišnji, i iz kojega se posebno ističu sudjelovanje na manifestacijama turističkih zajednica, jedinica lokalne samouprave, te ostalih udruga koje promoviraju turizam kao djelatnost i ruralni razvoj. U planu je i organizacija stručnih predavanja za članove udruge, studente i ostale zainteresirane,  promocija i aktivnosti udruge po srednjim školama i ostalim obrazovnim ustanovama, studijska putovanja članova udruge (Lonjsko polje i Plitvička jezera), te brojne druge aktivnosti.

Nakon kraće rasprave sva izvješća, plan i program rada jednoglasno su usvojeni, kao i izvješće Nadzornog odbora i Arbitražnog vijeća udruge. Sve nazočne je pozdravio prodekan za razvoj i poslovanje Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi doc. dr. sc. Berislav Andrlić, koji je izrazio veliko zadovoljstvo zbog uspješnog rada udruge, te izrazio potporu od strane vodstva Fakulteta. Ostali nazočni članovi bili su Milan Paun, Vedran Kovačević, Ivana Paun, Vjekoslav Pišmiš i Daliborka Uršić.


Na temelju uspješnog rada, sve veći broj akademski obrazovanih građana se uključuje u rad udruge, pa su tako na ovoj sjednici Upravnog odbora u članstvo primljeni Ivan Matijević, Milan Nikić, Blaž Arežina, Maja Dumančić i Slavenko Čuljak.  Nakon završetka sjednice druženje se nastavilo u Studentskom klubu “2”, omiljenom okupljalištu mnogih generacija požeških studenata.