Društvo

Održana početna konferencija projekta „Ruka pomoći – za sretniju starost“

07-06-2024 • 15:51
Rva
U prostoru Fakulteta turizma i ruralnog razvoja danas je održana početna konferencija projekta „Ruka pomoći – za sretniju starost“

U prostoru Fakulteta turizma i ruralnog razvoja danas je održana početna konferencija projekta „Ruka pomoći – za sretniju starost“. Projekt je predstavila predsjednica Udruge MI Ivana Pavelić.

Cilj projekta je prevencija rizika od socijalne isključenosti kod osoba starije životne dobi i osoba s invaliditetom, povećanje stupnja socijalne uključenosti, te uspostavljanje održivog sustava dugotrajne skrbi.

Opći cilj je povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi, a specifični cilj pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Planirane su sljedeće projektne aktivnosti:

Pružanje usluge potpore i podrške uz nabavu i podjelu paketa potrepština, koja obvezno uključuje:

Zapošljavanje pružatelja usluga za najmanje 6 pripadnika ciljne skupine za:

a. organiziranje prehrane (pomoć u pripremi obroka, pomoć u nabavi hrane i dr.) i

b. obavljanje kućanskih poslova (pranje posuđa, pospremanje stambenog prostora, donošenje vode, ogrjeva i slično, organiziranje pranja i glačanja rublja, nabava lijekova i drugih potrepština i dr.) i/ili

 c. održavanje osobne higijene (pomoć u oblačenju i svlačenju, u kupanju i obavljanju drugih higijenskih potreba i dr.) i/ili

d. zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba.

• Praćenje i kontrola izvršenih usluga

• Nabava i podjela paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština

Projektom će biti obuhvaćeno 68 korisnika, o kojima će brinuti 10 zaposlenih osoba.

Ukupna vrijednost projekta je 408.000,00 eura, trajanje projekta, koji je započeo 13.3.2024. godine potpisivanjem ugovora, je 36 mjeseci.

Projekt je financiran iz programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.“ Europskog socijalnog fonda u iznosu od 85%, dok je nacionalno sufinanciranje u iznosu od preostalih 15%. Partner Udruzi Mi je Grad Požega.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge MI.