Politika

Održan Božićni prijem Gradskog vijeća srpske nacionalne manjine Požega

05-01-2024 • 09:01
Rva
Uoči pravoslavnog Božića i Nove godine, Gradsko vijeće srpske nacionalne manjine, Parohija požeška i zamjenik županice Požeško-slavonske županije ispred srpske nacionalne manjine Nikola Ivanović organizirali su tradicionalni Božićni prijem.

Uoči pravoslavnog Božića i Nove godine, Gradsko vijeće srpske nacionalne manjine, Parohija požeška i zamjenik županice Požeško-slavonske županije ispred srpske nacionalne manjine Nikola Ivanović organizirali su tradicionalni Božićni prijem.

Uz vijećnike, prijemu su prisustvovali gosti, suradnici i prijatelji vijeća, među kojima i saborska zastupnica Dragana Jeckov, zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnika Grada Požega Borislav Miličević, pravnik Srpskog narodnog vijeća Jovan Vlaović, požeški paroh Nikola Petrović te Mirsada Popović Damjanović, zamjenica gradonačelnice Grada Pakraca iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine.

U ime srpske zajednice Požeško-slavonske županije obratio se zamjenik županice  ispred srpske nacionalne manjine Nikola Ivanović.

– Ovo je vrijeme kada zbrajamo i oduzimamo što smo radili tijekom prethodne godine, a polako i planiramo što ćemo to raditi. Počeli smo kao i svake godine s ovim božićnim prijemom, podržali smo Svetosavske akademije koje su se održavale na našem području i na neki način nagradili svu našu djecu koja svojim programom uveličaju naše skupove. Protekle 2023. godine na nekoliko mjesta smo proslavili Dan žena te obilježili i proslavljali razne vjerske praznike. Isto tako, kroz naš rad pokušavamo raditi s našim poljoprivrednicima, obrtnicima i predstavnicima tvrtki. Ove godine išli smo i na sajam, organizirali smo nekoliko predavanja za poljoprivrednike i obrtnike i ustanovili da to daje dobre rezultate – dao je kratak presjek Ivanović, uz čestitke za nadolazeće blagdane.

Čestitkama su se pridružili i saborska zastupnica Dragana Jeckov, zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha te zamjenik gradonačelnika Grada Požega Borislav Miličević.  

– Božić je najljepše vrijeme u godini i vrijeme koje donosi poruke ljubavi, nade i mira. Znam da ste vi i u ovoj godini puni optimizma i želje za prosperitetom svoje zajednice, a mi ćemo ispred Požeško-slavonske županije učiniti koliko je u okviru naših mogućnosti da podupremo vašu zajednicu. U ovo blagdansko vrijeme želim vam puno Božjeg blagoslova i da najradosniji kršćanski blagdan proslavite u toplini svojih domova, sa svojim najdražima i da se kao braća kršćani veselimo dolasku Spasitelja – istaknuo je Troha.

Paroh Nikola Petrović održao je zatim molitvu te uzvanicima ponudio tradicionalnu božićnu pogaču uz potragu sa zlatnikom čiji je pronalazak znak posebne sreće u nadolazećoj godini.