Kultura

Odlični rezultati tamburaša na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus op.8

04-04-2024 • 07:26
Rva
Čestitamo učenicima Glazbene škole Požega na postignutim rezultatima!

Iz Glazbene škole Požega ponovo su stigle lijepe vijesti. Naime, 27. i 28. ožujka učenici Odjela za tambure sudjelovali su na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus op.8 i osvojili odlične rezultate, objavljeno je na službenoj stranici Škole.

TAMBURE – BISERNICA
Marko Hudy, treća kategorija, 1. nagrada, 90,17 bodova. Njegov mentor je Antun Adžić, a klavirska pratnja Miroslav Majić.
Robert Došen, četvrta kategorija, 1. nagrada, 94,0 bodova. Njegov mentor je Antun Adžić, a klavirska pratnja Miroslav Majić.
Rahela Rašić, četvrta kategorija, 2. nagrada, 88,67 bodova. Njezin mentor je Valentin Petranović, a klavirska pratnja Bernard Štancl.
Lana Prišć, četvrta kategorija, 1. nagrada, 87,67 bodova. Njezin mentor je Marko Kučinić, a klavirska pratnja Miroslav Majić.
Petar Majbaum, peta kategorija, 1. nagrada, 99,o bodova. Njegov mentor je Saša Botički, a klavirska pratnja Bernard Štancl.
Antea Glavaš, peta kategorija, 1. nagrada, 98,5 bodova. Njezin mentor je Valentin Petranović, a klavirska pratnja Bernard Štancl.
Antonio Žeravica, peta kategorija, 1. nagrada, 98,17 bodova. Njegov mentor je Antun Adžić, a klavirska pratnja Miroslav Majić.
 
TAMBURE – BRAČ
Lana Čevapović, treća kategorija, 1. nagrada, 95,0 bodova. Njezin mentor je Antun Adžić, a klavirska pratnja Miroslav Majić.
Antun Kovačić, četvrta kategorija, 1. nagrada, 93,67 bodova. Njegov mentor je Marijan Paurić, a klavirska pratnja Miroslav Majić.
Matej Rakitić, peta kategorija, 1. nagrada, 98,83 bodova. Njegov mentor je Dominik Škrabal, a klavirska pratnja Bernard Štancl.

Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus op.8 organizirali su Glazbena udruga Opus i Glazbena škola Alberta Štrige Križevci. Na ovogodišnje natjecanje prijavilo se 392 natjecatelja od 7 do 23 godina starosti koji su se natjecali u šest disciplina – gitara, klavir, solfeggio, tambure, udaraljke i violina. Natjecatelji i njihovi mentori bili su iz svih krajeva i glazbenih škola Hrvatske, od Zagreba, Varaždina i Bjelovara preko Požege, Osijeka i Vukovara do Rijeke i Splita, kao i zemalja u okruženju – Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Nastupe mladih glazbenika u svakoj će disciplini bodovao je Ocjenjivački sud sastavljen od eminentnih profesora. Čestitamo učenicima Glazbene škole Požega na postignutim rezultatima!