Gospodarstvo

Obrtnička škola Požega druga najuspješnija škola u programu Raise the Bar Youth

08-02-2024 • 12:55
Rva
Obrtnička škola Požega ove je godine zauzela drugo mjesto i osvojila nagradu od 3.000 EUR

Završilo je drugo izdanje obrazovnoga programa Raise the Bar Youth, usmjerenoga na unaprjeđenje vještina i znanja učenika završnih razreda te njihovo usklađivanje s potrebama poslodavaca u sektoru ugostiteljstva i turizma.

Tijekom prvoga polugodišta ove školske godine 1.286 učenika iz 47 škola učilo je o komunikaciji i timskome radu, poslovnome planiranju, osnovama pokretanja vlastitoga poslovanja, upravljanju financijama te upoznalo najnovije tehnike i trendove u ugostiteljstvu. Sudionici su program ocijenili s odličnom ocjenom 4,5, a sadržaj programa dobio je visoku ocjenu 4,6.

U nagradnome dijelu programa natjecalo se 28 škola čiji su učenici odslušali svih pet modula i riješili pripadajuće kvizove

Najbolje rezultate ove je godine ostvarila Ekonomska i trgovačka škola Čakovec te su njezini učenici zaslužili novčanu nagradu u iznosu od 5.000 EUR. Obrtnička škola Požega ove je godine zauzela drugo mjesto i osvojila nagradu od 3.000 EUR, dok su treće mjesto i nagrada od 2.000 EUR pripali Ekonomskoj i turističkoj školi Daruvar.

Učenici tih triju škola u najvećemu su broju sudjelovali u programu i ostvarili najbolje rezultate na kvizovima te će, uz novčane nagrade, u njihovim školama Coca-Cola HBC Hrvatska organizirati i predavanja masterclass.

Predavanje masterclass ove je godine zaslužila i Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar, u kojoj je najveći broj učenika odslušao svih pet modula programa, a prema rezultatima kvizova zauzeli su visoko četvrto mjesto.

“Svi detalji o predaji donacija i provedbi predavanja bit će dogovoreni izravno sa školama. Čestitamo svim učenicima i školama na iznimnome uspjehu u drugome izdanju programa. Radujemo se budućim izdanjima programa Raise the Bar Youth i zajedničkim postignućima u njima!”, poručili su iz Raise the Bar Youth.