Gospodarstvo

Obrtnička škola Požega: Dajte svoj glas gastro suveniru “Vinski zalogaji”

26-01-2024 • 07:32
Rva
Nakon istraživanja postojeće gastronomske ponude, a u suradnji s Gradskim muzejom Požega, učenici su osmislili gastronomski suvenir pod nazivom "Vinski zalogaji"

Učenici Obrtničke škole Požega smjer turističko-hotelijerski komercijalist i ove godine sudjeluju na Međunarodnom natjecanju “Več znanja za več turizma” koji organizira Turistička zajednica Slovenije. Na natjecanje se prijavilo više od 100 srednjih strukovnih škola, a Povjerenstvo je odabralo 28 škola među kojima je i rad učenika Obrtničke škole Požega. 

Tema ovogodišnjeg natjecanja je “Okusi zavičaja”, a zadatak je bio osmisliti novi gastro suvenir. Nakon istraživanja postojeće gastronomske ponude, a u suradnji s Gradskim muzejom Požega, učenici su osmislili gastronomski suvenir pod nazivom “Vinski zalogaji” koji se sastoji od tri proizvoda – Požeški kitnkez, Pandurovi krekeri i čokoladne praline s vinom – Vinice. Više o projektu možete pogledati na mrežnoj stranici projekta

Jedna od kategorija natjecanja je snimanje video spota i javno glasanje za promotivni spot. Svi promotivni spotovi objavljeni su na web stranici Turističke zajednice Slovenije uz opciju glasovanja. Glasovanje je započelo u srijedu, 24. siječnja, a završava 31. siječnja u 17 sati. Spot koji dobije najviše glasova dobit će posebnu nagradu na sajmu.

Kako glasati: Glasuje se klikom na gumb “Oddaj svoj glas” koji se nalazi pored snimke. Sa jedne IP adrese omogućeno je dati samo jedan glas po spotu dnevno.

Svoj glas dajte OVDJE