Društvo

Obnovljena crkva u Jakšiću: “Otvorila vrata za vjernike kojima je to bio vjerojatno najljepši poklon”

01-04-2024 • 11:03
Rva
Nakon mnogo truda, ulaganja i vremena crkva u Jakšiću je napokon stavljena u funkciju i za najveći kršćanski blagdan Uskrs otvorila vrata za vjernike kojima je to bio vjerojatno najljepši poklon – da za Uskrs pođu u Crkvu u koju su godinama išli radnim danom, nedjeljom, a posebno na velike blagdane.

Nakon mnogo truda, ulaganja i vremena crkva, u Jakšiću je napokon stavljena u funkciju i za najveći kršćanski blagdan Uskrs otvorila je svoja vrata za vjernike kojima je to bio vjerojatno najljepši poklon – da za Uskrs pođu u Crkvu u koju su godinama išli radnim danom, nedjeljom, a posebno na velike blagdane, piše 257portal putem Facebooka.

“Dok se obnavljala mise su održavane u Eminovcima. No, ipak se osjetilo među ljudima da jedva čekaju da se radovi završe i da crkva napokon bude spremna za održavanje misa. Za sve one koji su išli na misu ovih dana ali su bili su i nisu imali prilike vidjeti kako to iznutra izgleda, objavljujemo slike. Čestitke župniku Ivanu Rončeviću na čiju inicijativu su i pokrenuti radovi, čestitke svim tvrtkama koje su obavljale radove, i na kraju najveća hvala svima koji su financijski pridonijeli da se mogu financirati svi ovi građevinski zahvati. Sada je red na uređenju vanjskog dijela crkve koji vapi također za obnovom, no trebat će se vjerojatno pričekati određeni period dok se skupi dovoljno novca i za taj zahvat. Nadamo se vam je crkva lijepa i da ćete je često posjećivati. Sretan Uskrs svim vjernicima!” – piše 257portal putem Facebooka.