Politika

Obilježen Dan hrvatskih branitelja općine Kaptol

24-06-2024 • 07:23
Rva
Po prvi put, branitelji s područja općine Kaptol proslavili su svoj dan.

Po prvi put, branitelji s područja općine Kaptol proslavili su svoj dan. Obilježavanje Dana hrvatskih branitelja općine Kaptol, započelo je odavanjem počasti svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima nakon čega je u župnoj crkvi služena sveta misa, a obilježavanje je potom nastavljeno u kaptolačkom vatrogasnom domu.

U ime organizatora, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Kaptol, Zvonko Havrda, istaknuo je kako ideja obilježavanja postoji već nekoliko godina, a datum 28. lipnja odabran je zato što su tog dana dragovoljci općine ušli u sastav 108. brigade ZNG-a te se ujedno proslavlja u sklopu obilježavanja Dana Općine Kaptol.  

Načelnik Općine Kaptol, Mile Pavičić, zahvalio je Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Kaptol na inicijativi i Općinskom vijeću koje je prihvatilo odluku, istaknuvši kako se  radi o danu svih hrvatskih branitelja s područja općine koji su dali svoj doprinos u obrani Hrvatske tijekom Domovinskog rata.

Uz načelnika, čestitke povodom Dana hrvatskih branitelja općine Kaptol uputili su i ratni zapovjednik 123. brigade HV brigadir Željko Kalić, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić te izaslanik ministra hrvatskih branitelja, Jozo Katić.

– Čestitam Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Kaptol na inicijativi na ovom prvom okupljanju branitelja s područja općine, vas koji ste prije 33 godine imali hrabrosti, odlučnosti i odvažnosti stati na branik Domovine i izvojevati veliku pobjedu hrvatskog naroda, samostalnost i suverenost Republike Hrvatske. Danas s ponosom možemo i moramo govoriti o tim vremenima ponosa i slave kada se krvlju rodila naša Domovina i sjećati se svih onih koji nisu s nama, a vama i vašim obiteljima iskazivati duboko poštovanje i zahvalnost za žrtvu koju ste tada podnijeli – rekla je Jozić. 

Izvor: pszupanija.hr