Sport

Novi kuglački uspjeh mlade Požežanke – Nera Bakić, osvajačica Lige prvaka

06-04-2024 • 09:56
Rva
Novi kuglački uspjeh mlade Požežanke!

Nakon što su igračiceKK Mlaka iz Rijeke čija je članica i naša sugrađanka mlada Nera Bakić, osvojile Svjetski kup u Apatinu u listopadu prošle godine, nakon što su osvojile domaće prvenstvo 1. HEP Super ligu za žene, red je došao i na odlazak na prestižno natjecanje, Finalni turnir Lige prvaka.

Turnir se održao na poznatoj FUNK Areni u Bačkoj Topoli (Srbija), a u ženskoj konkurenciji uz ekipu KK Mlaka, još su igrale i ekipe iz Češke, Njemačke i Srbije. Nakon što su u polufinalu uvjerljivo svladale Slovan Rosice iz Češke s 8:0 i s 3645 srušenih čunjeva postavile novi ženski rekord kuglane, na red je došao i finalni obračun sa Njemačkom ekipom SV Poellwitz.

U vrlo zanimljivom susretu u kojem je postavljen i najbolji ženski rezultat kuglane (Valentina Gal, 650 čunjeva, Mlaka), s konačnih 5:3 riječka ekipa osvaja još jedan trofej. S ponosom moramo istaći kako je Nera, učenica 2. razreda općeg smjera Gimnazije u Požegi, svoje prve kuglačke korake i hice ostvarila na požeškoj Gradskoj kuglani, kako je kroz Školu kuglanja i natjecanja na pojedinačnim i parovnim prvenstvima RH za Kuglački klub Nove nade, Požega, prepoznata od strane vodstva Hrvatske kuglačke reprezentacije U18 i Kuglačkog kluba Mlaka iz Rijeke u koji prelazi nakon Svjetskog prvenstva održanog u Varaždinu u svibnju 2023.

Evo samo nekih Nerinih uspjeha u nepunih godinu dana: 2. mjesto Svjetsko prvenstvo U18, 1. mjesto Svjetski kup, 2.mjesto pojedinačno prvenstvo RH U18, 1. mjesto ekipno 4.HKLI-PŽ s ekipom Hrast, Požega za koju je nastupala na dvojnu licencu u sezoni 2023/24., 1. mjesto ekipno HEP Super liga za žene s KK Mlaka, 1. mjesto Liga prvaka s KK Mlaka.

Jedino što Nera još može osvojiti u sezoni 2023/24. je KUP RH za žene, kako bi s nepunih 17.godina kompletirala sva 4 najveća trofeja koja se mogu osvojiti u klupskim natjecanjima. Neri želimo da dođe i do ovog trofeja, da se dobrim pripremama nametne i izbori odlazak na 1. Europsko prvenstvo mlađih juniora U18 i 22. Svjetsko prvenstvo U23 koje se igra u Slovačkoj u svibnju ove godine.

Izvor: sport-pozega.hr