Kultura

Noć knjige u pleterničkoj Knjižnici – upoznajte Vakulu, sudjelujte u Kvizomaniji i otkrijte „Otkucaje duše“

22-04-2024 • 14:42
Rva
Svoj program Noći knjige predstavila je Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica.

Noć knjige je kulturna manifestacija koja je pokrenuta 2012. godine te se provodi diljem Hrvatske u knjižnicama koje tom prigodom organiziraju prigodne programe za svoje korisnike. Tema Noć knjige 2024. godine je Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena.

Ovogodišnji program Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica za Noć knjige koji se održava 23. travnja 2024. financiran je od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske u suradnji s partnerima Grad Pleternica i Turistička zajednica Grada Pleternice.

Najmlađi korisnici imaju priliku u 17 sati upoznati Zorana Vakulu, poznatog hrvatskog meteorologa i autora meteoslikovnica iz serije “Vremenaste priče“, koje služe kao svojevrsni poticaj i inspiracija za razgovor s djecom o meteorološkim pojavama i njihovo objašnjenje.

U 18 sati kreće Kvizomanija, kviz iz općeg znanja namijenjen srednjoškolcima, studentima te mladima u dobi od 15 do 29 godina. Kviz će biti u opuštenoj atmosferi i prijateljskom ozračju, sve što vam treba je dobra volja i malo sreće. Uz malo sreće možete osvojiti i prigodnu nagradu, poručuju iz Knjižnice.

Program za odrasle nastavlja se u 19 sati promocijom zbirke pjesama “Otkucaji duše” autorice Jasne Kajtar. Jasna je rođena 7. ožujka 1961. godine u Požegi. Nakon završene gimnazije i Pedagoškog fakulteta u Osijeku radi u osnovnoj školi u Pleternici i područnim školama. Suosnivačica je i voditeljica Dječjeg gradskog vijeća i Društva naša djeca Pleternica. Volontirala je deset godina u udruzi ”Osmjeh” i aktivno sudjeluje u radu Hrvatskog ženskog društva. Jasna je putem svoje zbirke pjesama ispričala svoju životnu priču.