Sport

NK Slavonija spremna za nastavak sezone, prva utakmica je na domaćem terenu

16-02-2024 • 14:49
Rva
Nogometni klub "Slavonija" Požega i ove godine se natječe u 3. Nogometnoj ligi - Istok. Pred klubom je izazovan nastavak sezone dok su radovi na infrastrukturi u punom zamahu. Danas smo u emisiji „Jutro s Matkom“ ugostili predsjednika Nogometnog kluba Tomislava Čabraju i trenera Krešu Poletija.

Nogometni klub “Slavonija” Požega i ove godine se natječe u 3. Nogometnoj ligi – Istok. Pred klubom je izazovan nastavak sezone dok su radovi na infrastrukturi u punom zamahu. Danas smo u emisiji „Jutro s Matkom“ ugostili predsjednika Nogometnog kluba Tomislava Čabraju i trenera Krešu Poletija.

NK Slavonija je prvi dio sezone završila na 6. mjestu s 26 osvojenih bodova i gol razlikom 25:18. Nogometaši Slavonije u subotu, 17. veljače s početkom u 14,30 sati na igralištu Nogometnog kluba Požega protiv Valpovke igraju posljednju pripremnu utakmicu.

„Prvih pet kola nismo imali pobjede i bili smo zadnji. Nula bodova mi i Graničar iz Županije. To su dvije ekipe koje su se prošle godine borile za prvo mjesto. Imali smo dužu sezonu nego svi ostali, malo se to dva tjedna se produžilo, vjerojatno je i to krivac, tu smo tražili između sebe, na kraju je ispalo da smo se proigrali na kraju sezone pa šteta što je završila. Imali smo devet utakmica bez poraza, dečki su bili svjesni, svi u Klubu su bili svjesni, predsjednik nam je dao podršku i pričali smo jedni s drugima. To je ekipa koja vrijedi, koja je prošle godine bila prva i digli smo se kako treba. Na kraju zaostajemo bod za drugim i pet bodova za prvim, još to nije gotovo. Trebamo gledati sebe utakmicu po utakmicu, dobre su pripreme odradili, dečki su sve odradili kako treba. Bitno je da nema povreda i mislim da ćemo spremni dočekati nastavak prvenstva.“ – rekao je trener Poleti.

VEZANI ČLANAK

Nogometaši Slavonije u pripremnim utakmicama pobijedili Lipik 1925 i Hajduk Pakrac

„Na polusezoni nam je naš junior David Vidović otišao u Slaviju Pleternica, vratio nam se naš „stari“ igrač Janček. U tom dijelu smo se pojačali, pozna ekipu i sve. Najveće pojačanje po meni je da nitko nije otišao, jer sad u polusezoni znamo da Klub ne mora dati papire, bilo je nekih interesa ali našao se zajednički jezik i mislim da je to najveće pojačanje. Dugo smo zajedno, godinu dana već, a oni su bili i s bivšim trenerom dugo zajedno, tako da uigranost je tu. Četiri utakmice smo odigrali, imali smo pripreme na Omanovcu gdje smo igrali s Hajdukom Pakrac i Lipikom 1925, pobijedili smo obje 5:2, s Kutjevom smo igrali 1:1, Slaviju smo pobijedili 5:0. U subotu je generalka na Rekreaciji s NK Valpovka. Rekreacija je dobar teren, odlično nam NK Požega izlazi u susret, izdržat ćemo još malo.“ – dodao je trener Poleti.

Hrvatski nogometni savez objavio je listu klubova koji su podnijeli zahtjeve za licenciranje za sezonu 2024./25., a što se tiče 3. Nogometne lige – Istok, četiri će se kluba ovog proljeća boriti za svoje mjesto u kvalifikacijama za popunu trećeg ranga natjecanja. Klubovi su Đakovo Croatia, Tomislav Donji Andrijevci, Čepin i Slavonija Požega.

Zamolba za licenciranje u višu nogometnu ligu je pokazatelj da ozbiljno ciljate na naslov prvaka i promociju u višu ligu, nakon prošlogodišnjeg nesretnog ishoda. Koga vidite kao najveću konkurenciju i smatrate li da će biti neuspjeh ako ove godine ne uspijete ući u viši rang?

„To su ekipe koje su ispred nas na tablici, Đakovo je pokazalo najviše, na kraju su zadnju utakmicu izgubili 6:1, po meni je ekipa Čepina ni kriva ni dužna zasjela na prvo mjesto. Radi se o dobrim ekipama koji imaju dobre stadione i dobre uvjete, sva tri kluba imaju. Na primjer, Đakovo ima dva dobra stadiona gdje je igrala prva b liga tamo 96./97. godine. Vjerujem da ćemo i mi kad napravimo stadion imati isto vrhunske uvjete, da će to privući djecu iz drugih klubova i mlađe kategorije. Moramo gledati u budućnost. Ova utakmica s Radnikom iz Križevaca će nas pratiti cijeli život vjerojatno, ali vidjelo se da se radi o jako dobroj ekipi. Radnik ima isto dobre uvjete za treninge, mi smo sad u toj situaciji da nemamo, s vremenom će to doći, ali ako ne uspijemo sada proći dalje, mislim da to neće biti neuspjeh.“ – rekao je trener Poleti.

Prvenstvo 3. Nogometne lige – Istok nastavit će se 24. i 25. veljače utakmicama 16. kola. U subotu, 24. veljače igrači NK Slavonije ugostit će ekipu NK Oriolika s početkom u 14,30 sati.

„Atmosfera je odlična, svi jedva čekaju, svi smo zajedno 15 tjedana, svaki dan se viđamo iz treninga u trening. Prva utakmica je 24. veljače i dolazi nam naš susjed iz Oriovca u derbi, to su naši dužnici od prošle godine koji su nas pobijedili 1:0. Vjerujem da će biti publike, svi su se malo zaželjeli jer je dosta duga stanka bila. Županijske lige se još ne igraju, Međužupanijska se još ne igra tako da mislim da bi moglo biti publike, ako bude lijepo vrijeme. Pozivam sve navijače NK Slavonije da dođu u što većem broju, nećemo ih razočarati!“ – dodao je trener Krešo Poleti.

Kako napreduju radovi na infrastrukturi stadiona NK Slavonije?

„Radovi su krenuli prije mjesec dana, terminski plan se za sada poštuje. Izvođač radova ima rok godinu dana, dakle radovi bi trebali biti završeni u siječnju 2025. godine i nadam se da će biti u roku, da će sve biti u redu. Isprojektiran je glavni teren, imamo novu infrastrukturu na terenu koja dolazi, nadam se da će Grad Požega još ove godine raspisati natječaj da se taj teren uredi i dovede u red, da bude drenaža i navodnjavanje. To bi isto trebalo biti riješeno ove godine. Uz glavnu zapadnu tribinu i teren, još će se projektirati istočna tribina i parkiralište, ja se nadam u jesen 2025. da će ti svi radovi biti gotovi, ako se nešto ne zakomplicira. Istočna tribina nije još projektirana, treba se izraditi idejno rješenje i ona bi trebala izgledati kao betonski bent s četiri razine, od 16 do 16 po toj nekoj dužini i sa sjedalicama.“ – rekao je Tomislav Čabraja, predsjednik Nogometnog kluba Slavonija Požega.

Cijeli razgovor poslušajte na našem Mixcloud kanalu