Sport

NK Slavonija spremna za kvalifikacijske utakmice: „Mislim da igračima neće više trebati motivacije od ovoga“

07-06-2024 • 06:34
Rva
Igrači Slavonije su nakon osvajanja 3. Nogometne lige - Istok, u svoje vitrine spremili već drugi pehar ove sezone, a pred njima je i kvalifikacijska utakmica za ulazak u 2. Nogometnu ligu.

Nogometaši požeške Slavonije su osvojili Županijski nogometni kup ponovno nakon tri godine, pobjedom na stadionu Grabovac u Mihaljevcima u utakmici protiv ekipe NK Jakšića. Igrači Slavonije su nakon osvajanja 3. Nogometne lige – Istok, u svoje vitrine spremili već drugi pehar ove sezone, a pred njima je i kvalifikacijska utakmica za ulazak u 2. Nogometnu ligu.

Voljom ždrijeba protivnik im je Nogometni klub Uljanik iz Pule, a utakmica će se odigrati ove nedjelje, 9. lipnja s početkom u 20,15 sati na stadionu u Velikoj. Kakva su očekivanja za kvalifikacijske utakmice doznali smo od predsjednika Nogometnog kluba Slavonija Tomislava Čabraje i trenera Kreše Poletija u emisiji „Jutro s Matkom“.

Trener Poleti je za jučerašnje finale Županijskog nogometnog kupa rekao kako su igrači utakmicu shvatili ozbiljno, ali da je bitno što nije došlo do ozljeda pred kvalifikacijsku utakmicu.

„Možemo bit zadovoljni što je taj pehar došao kod nas, u naše vitrine. Trebamo se zahvaliti Nogometnom klubu Croatija iz Mihaljevaca koji su na svom stadionu organizirali lijepu utakmicu. Bilo je puno ljudi, puno ljubitelja nogometa, bilo je lijepo je vrijeme, mislim da su svi uživali i definitivno zaslužena pobjeda Slavonije.“ – rekao je trener Poleti.

Slavonija je osvajanjem Županijskog kupa stekla pravo nastupa u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa koje se uvijek igra krajem kolovoza.

Što se tiče kvalifikacijske utakmice koja je iduća na rasporedu, iz Kluba poručuju kako su zadovoljni ždrijebom.

„Zanimljivo je bilo da je svaki klub izvukao sebe prvo, svoju kuglicu. Bio sam u Zagrebu na ždrijebu i izvukao sam prvo nas. Za nama je onda bio Uljanik, mi smo njih priželjkivali, a vidim da su i oni nas. Predstavnici iz Zadra nisu baš bili zadovoljni ždrijebom, ali to je tako.“ – rekao je Tomislav Čabraja, predsjednik Nogometnog kluba Slavonija.

Za utakmicu vrijede pravila koja su bila na snazi za drugoligaše ove sezone, što znači da susret moraju započeti s tri mlada igrača, koja moraju biti u igri tijekom cijele utakmice.

„Tri mlađa igrača do 21 godine moraju početi i završiti utakmicu, bez obzira na to što to do sad nije bilo pravilo u našoj 3. ligi. Morali smo igrača držati 45 minuta, nismo morali, ali škola nogometa radi odlično s Krešom Brkićem i Antom Bulatom na čelu. Imamo svog podmlatka, prvo vidimo što imamo u svom dvorištu, tako ćemo i u buduće razmišljati, a svi ti mladi su dobili priliku. Godinu i pol dana sam s njima, dogovor je da svima damo priliku. Imamo mali problem što neki dečki idu na fakultet, svi su dobri učenici, ali dobit će šansu neki novi koji dolaze.“ – rekao je trener Poleti.

Gol u gostima također će vrijediti u kvalifikacijama, na što posebno moraju paziti prilikom ove utakmice rekao je trener Poleti.

„To je staro pravilo i vrijedi još ove godine. Moramo više paziti sad kod kuće u obrani jer gol u gostima još uvijek vrijedi dva. Mislimo da su dečki svjesni situacije i iskusniji smo od prošle godine, podbacili smo na utakmici u Križevcima gdje nije bilo realno stanje jer su oni ovdje na gostujuću utakmicu došli s tri igrača manje. Vidjelo se na kraju da se ekipa Križevaca borila do samog kraja za prvo mjesto u 2. NL. Iskusniji smo za tih godinu dana, dolaze neki novi klinci, pojačali smo se s Jančekom koji je u odličnoj formi. Mislim da igračima neće više trebati motivacije od ovoga. Ostale su nam još dvije utakmice, treba to stvarno ozbiljno shvatiti.“- rekao je trener Poleti.

Prvu utakmicu moći će se gledati i putem izravnog prijenosa na Sportskoj televiziji, za sve one koji ne budu mogli doći ove nedjelje na legendarni stadion u Velikoj, utakmica započinje u 20,15 sati.

Cijeli razgovor poslušajte na našem Mixcloudu