Društvo

Najbolji fiš 17. Fišijade u Pleternici pripremio je Danijel Boranić iz Oriovca

16-06-2024 • 13:22
Rva
U Pleternici je održana 17. Fišijada, a ove godine sudjelovalo je 27 ekipa.

U Pleternici je održana 17. Fišijada, a ove godine sudjelovalo je 27 ekipa. Pobjednički pehar otišao je u Oriovac, kod Danijela Boranića, drugo mjesto je osvojila treća ekipa Veličanke, a treći je bio Željko Tucić, također iz Oriovca. Nagrade su im uručili ravnateljica Javne ustanove Pleternica Jasna Hoffmann, zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić i gradonačelnica Marija Šarić
Fišijadu je održana u organizaciji Grada Pleternice, Turističke zajednice Grada Pleternice te Udruge „Pleternički čoraci”, čiji su članovi i ove godine tijekom cijelog dana pekli ribu za sve posjetitelje. Ribu su posjetitelji mogli pojesti pod velikim šatorom, gdje se do kasnih noćnih sati pjevalo i zabavljalo uz Tamburaški sastav Zlatna dolina.

Osim fišijade, igrao se i Kup grada Pleternice, nogometni turnir u kojemu je ove godine sudjelovalo nekoliko ekipa s područja Pleternice: Graničar Bučje, Kuzmica, BSK Buk, Sulkovci, Slaven Gradac, Hrvatski dragovoljac Brodski Drenovac, Slavija Pleternica i Graničar Zagrađe. Pobjednik Kupa je bila ekipa NK BSK Buk, drugo mjesto pripalo je ekipi Slavije, a treće mjesto ekipi iz Sulkovaca.

Također, na Trgu bećarca organizirano je zajedničko gledanje utakmice Europskog nogometnog prvenstva u kojemu je Hrvatska nažalost izgubila od Španjolske, no Pleterničani i gosti su pokazali da se za Vatrene navija u porazu i pobjedi!

Danas se nastavlja program Lipnja u Pleternici uz 41. Međunarodnu smotru folklora LIDAS koja započinje povorkom sudionika ulicama grada, od 17,00 sati. Program LIDAS održat će se na Trgu bećarca s početkom u 18 sati. Uz smotru folklora također će se održati izložba rukotvorina na Trgu Zrinskog i Frankopana od 16 do 20 sati.

Foto: RVA/TZ Grada Pleternice