Kultura

[NAJAVA] Komedija “Tri radnika i miješalica” u Kazalištu

01-07-2024 • 09:08
Rva
Bole vas ruke od lopatanja, betoniranja i šalovanja...? Imamo rješenje za vas, dođite u kazalište i gledajte kako to netko drugi radi umjesto vas. Berislav, Miroslava i Stanislav čekaju!

Komedija „TRI RADNIKA I MIJEŠALICA“ je tekst Dominika Karaule koji govori o apsurdu današnjice kroz prizmu troje radnika na gradilištu, a koje odražava trenutno stanje pojedinih sektora kojima smo svakodnevno okruženi. Predstava koja je nastala samostalno kao autorski projekt svojevrsna je misao koja prati ove mlade ljude i tek školovane glumce.

Tri lika u djelu su: šef Berislav i radnici Miroslava i Stanislav. Konfrontacija se događa u spolnoj, nacionalnoj, stranačkoj i hijerarhijskoj neravnopravnosti. Dapače, tu dolazi do duple konfrontacije jer se ispostavlja da je sve naopako. Onaj koji je glavni ne zna. Onaj koji je Srbin je Nijemac. Ona koja je žena je muškarac. Zadatak im je izgraditi kuću i dobivši posao preko namještenog natječaja sve kreće po zlu, nema materijala, nema vodstva, nema znanja… Jedni gledaju da izbjegnu rad, drugi ne zna kako raditi. Kompletno zapetljana priča kojoj smo svakodnevno svjedoci. Hoće li biti vječno zapetljana?

U predstavi glume Anabela Sulić, Dominik Karaula i Toni Leaković. Početak predstave je u srijedu, 3. srpnja u 20,00 sati. Cijena ulaznice iznosi 7,00 EUR.

Informacije o predstavama mogu se dobiti na broj 099/273-1616 ili na  te Facebook stranici Kazališne ljetne večeri. Radno vrijeme blagajne kazališta – srijedom i petkom od 10 do 12 sati, četvrtkom od 15 do 17 sati, te sat vremena prije početka predstave. Ulaznice je moguće kupiti i putem sustava Entrio.hr. Cijeli program Kazališnih ljetnih večeri dostupan je u nastavku.