Crna kronika

Na obiteljskoj kući i garaži u vlasništvu 45-godišnjaka netko je ispisao grafite, policija traži počinitelja

03-05-2024 • 08:19
Rva
Osim toga, došlo je i do krađe u Pleternici.

Policijsko izvješće: U razdoblju od 1. travnja do 2. svibnja 2024. u Požegi u Zagrebačkoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je na obiteljskoj kući i garaži u vlasništvu 45-godišnjaka ispisao više grafita. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“.

Otuđene košnice

Policijsko izvješće: U razdoblju 1./2. svibnja 2024. na području Pleternice, nepoznati počinitelj (ili više njih) je s poljoprivredne površine otuđio nekoliko košnica u vlasništvu 66-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dovršeno kriminalističko istraživanje vezano za narušavanje javnog reda i mira i pucanja iz plinskog pištolja

Policijsko izvješće: Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 37 i 45 godina  s područja Pleternice vezano za narušavanje javnog reda i mira i pucanja iz plinskog pištolja koje se dogodilo u srijedu 1. svibnja 2024. oko 18.30 sati u Pleternici u Ulici Ivana Šveara.

Temeljem naredbe Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi pretražena je obiteljska kuća na području Pleternice u kojoj boravi 45-godišnjak te je pronađena zračna puška koju nije u zakonskom roku prijavio nadležnom tijelu.

Protiv obojice slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok protiv 45-godišnjaka slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Foto: ilustracija