Sport

MNK Pleternica prvak Županijske malonogometne lige

04-02-2024 • 11:09
Rva
Završena je još jedna sezona Županijske malonogometne lige Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije.

Završena je još jedna sezona Županijske malonogometne lige Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije. Jučer je u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u Požegi odigran finalni susret te utakmica za treće mjesto. 

Prvo mjesto osvojila je ekipa MNK Pleternica. Drugo mjesto osvojila je ekipa MNK Skenderovci.

Treće mjesto osvojila je ekipa MNK Autodijelovi Barišić, dok je četvrto mjesto osvojila ekipa MNK Papuk.

Najbolji igrač – Pavo Nikolić (MNK Pleternica). Najbolji strijelac – Mario Majstorović (MNK Pleternica, 27 pogodaka). Najbolji vratar – Tomislav Blažević (MNK Skenderovci)

Ispred Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije ceremoniji uručivanja pehara, medalja i pojedinačnih nagrada sudjelovali su tajnik Damir Bognar i Zdravko Novak, član Izvršnog odbora.

“Finale prvenstva donijelo je sada već klasični derbi futsal lige između ekipe MNK Skenderovci i MNK Pleternica. I jedni i drugi igrali su finale oslabljeni standardnim igračima, Skenderovčanima su nedostajali Plešić, Jagodić i Šupljak, a Pleterničanima Valentić i braća Ančurovski. Unatoč izostancima, gledali smo vrlo napeti derbi pun lijepih akcija i prilika. Izrađenom akcijom poveli su Pleterničani pogotkom Kocijana, a samo minutu kasnije Marčetić iz slobodnog udarca vraća rezultat na početak. U nekoliko navrata sjajno su reagirali i Blažević i Gazilj, a Pleterničane je u vodstvo doveo najbolji strijelac lige Majstorović pogotkom u 27. minuti. Do kraja su Skenderovčani imali nekoliko izglednih prilika, a njihovu opuštenost u obrani Pleterničani nisu uspjeli kazniti iako su imali odlične prilike zaključiti utakmicu. Dvije minute do kraja Skenderovčani su pokušali i s golmanom-igračem, no nisu uspjeli izjednačiti i odvesti utakmicu u neizvjesnost.” – objavili su iz Nogometnog saveza PSŽ.