Društvo

Martina Horak dobitnica je Nagradnog natječaja „Vozačka dozvola“

28-05-2024 • 13:01
Rva
Savjet mladih Požeško-slavonske županije i ove je godine uspješno održao Nagradni natječaj „Vozačka dozvola“

Savjet mladih Požeško-slavonske županije i ove je godine uspješno održao Nagradni natječaj „Vozačka dozvola“, putem kojeg odaberu najboljeg učenika srednje škole s područja Požeško-slavonske županije te mu dodijele besplatno polaganje vozačkog ispita b kategorije.

U prostoru Coworking centra Panora održana je dodjela nagrade, a najboljom učenicom proglašena je Martina Horak, učenica Obrtničke škole Požega.

Kriterije odabira objasnila je predsjednica Savjeta mladih PSŽ Lara Mandić te je naglasila kako su škole dostavile šest prijava, a najboljeg učenika birali su ne samo po ocjenama već i po uspjesima na natjecanjima, izvannastavnim aktivnostima i općenitom isticanju tijekom školovanja.

Po isteku zaprimanja prijava, osnovana je radna skupina koja je izabrala pobjednika nagradnog natječaja između prijavljenih, a na temelju opisa iz zaprimljenih prijavnih obrazaca. Izabrani kandidat osvaja sufinanciranje troškova osposobljavanja za vozačku dozvolu B kategorije. Sufinanciranje se odnosi na troškove osposobljavanja do prvog izlaska na ispit – liječnički pregled, predavanja iz prve pomoći, predavanja iz propisa i vožnja, dok troškove svih ispita polaznik snosi sam. Sufinancira se iznos do 1.000,00 eura i pobjednik sam bira autoškolu u kojoj će pohađati osposobljavanje.

Ovo je treća godina da Savjet mladih PSŽ dodjeljuje besplatno polaganje vozačkog ispita, a ideju je pozdravila i pohvalila požeško-slavonska županica Antonija Jozić. Ove godine Županija je za sve osigurala i utješne nagrade, a županica je čestitala svima koji su bili prijavljeni od strane svoje škole, jer je i to svojevrsno postignuće.

Martina Horak je učenica 4.a razreda Obrtničke škole Požega, zanimanje modni tehničar. Osim izvrsnog uspjeha u nastavi, ona se istaknula izvannastavnim aktivnostima i volonterskim radom. Ove godine sudjelovala je i na državnom natjecanju WorldSkills, natjecanje za strukovne škole i ona će predstavljati školu na Svjetskom natjecanju koje će se održati u rujnu u Lyonu. Svoje školovanje Martina odrađuje kao korisnica Đačkog doma u Požegi, dolazi iz višečlane obitelji i posebno se ističe kao uzorna učenica Obrtničke škole Požega, istaknula je prilikom dodjele školska psihologinja Iva Zrinščak.