Društvo

Markacistička sekcija HPD Sokolovac s proljećem ponovno u akcijama

25-03-2024 • 07:51
Rva
Tijekom ožujka, markacistička sekcija Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac Požega održala je dvije radne akcije na Papuku

Tijekom ožujka, markacistička sekcija Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac Požega održala je dvije radne akcije na Papuku. Obnavljaju stazu oznake 124 koja kreće iz Velike cestom za Jankovac kroz kamenolom te na području Sastavci skreće lijevo te vodi uz Veličanku do njenog izvora. Dalje se nastavlja uspinjati kolnim putom na makadamsku cestu za planinarski dom Jankovac. Put dalje vodi do šumskog puta za Mališćak i Orahove vode. Planinarski put oznake 124 dug je 5,6 km, a do sada su obnovili 4,5 km.

„Idućom akcijom u potpunosti će urediti ovu stazu koja prolazi prekrasnim područjima Parka prirode Papuk. Osobiti je lijep dio koji vodi pokraj Veličanke. U ovo doba godine bogat je raznovrsnim proljetnicama, a bistra voda ove rijeke prelazi preko kamenje i stijena obraslih zelenim mahovinama. Ovo je staza koju svakako treba obići. U akcijama su sudjelovali članovi sekcije: Krešimir i Anita Bubak, Dragica Anić, Vesna Matoković i Tomislav Tomašević.“ – poručili su iz HPD-a Sokolovac.

Izvor: HPD Sokolovac Požega