Sport

Ljetni košarkaški kamp za dječake i djevojčice u Požegi i Velikoj!

21-06-2024 • 10:31
Rva
Tradicionalni Ljetni košarkaški kamp kreće od idućeg tjedna, a osim tradicionalne provedbe u Požegi, proširili su Kamp i na lokaciju Velike, kako bi košarka ponovno zaživjela i tamo!

Razgovor dana smo posvetili košarci jer smo u emisiji „Jutro s Matkom“ ugostili trenera, diplomiranog kineziologa i voditelja Ljetnog košarkaškog kampa, Požežanina Filipa Kojanovića. Od sljedećeg tjedna kreće još jedno izdanje Ljetnog košarkaškog kampa koji provodi Košarkaški klub Požega te se održava na Gradskim bazenima u Požegi, ali od ove godine i u Velikoj.

Ljetni košarkaški kamp ove godine namijenjen je za djevojčice i dječake do 15 godina starosti i trajat će  puna četiri tjedna, od 24. lipnja do 20. srpnja, uz tri do četiri košarkaška treninga tjedno, poslije kojih će biti organizirano kupanje na Gradskim bazenima.

Kamp je namijenjen svima! Oni koji nisu nikad trenirali košarku, neka nam se priključe i probaju, nadamo se da će i ostati u košarci. Od ove godine Kamp je po prvi puta namijenjen za dječake i djevojčice, inače smo organizirali samo za dječake. Nadamo se da će provedba biti dobra, da će se djevojčice nakon Kampa upisati u naš Ženski košarkaški klub Požega, a dječaci da će na jesen doći i upisati se u Košarkaški klub Požega.“ – rekao je trener Filip Kojanović.

Cilj je privući djecu u ljetnom vremenu kada nemaju dovoljno sportskih aktivnosti, a na ovaj način im se nudi aktivan odmor.

„Najbitnije nam je da djeca budu s osmjehom na licu, da se lijepo provedu. Tijekom kampa ćemo imati i kupanje, razne sportske aktivnosti, košarkaške igre, razne štafetne i elementarne igre i ostalo. Već tradicionalno okupljamo veliki broj djece, nadam se da će i ove godine biti sve jako dobro.“ – dodao je Filip.

Cijena kampa je 30,00 EUR, a svim polaznicima su osigurane sezonske ulaznice za bazene, majice i diplome kao i druga iznenađenja. Na kraju kampa bit će organiziran i završna veselica za sve polaznike. S polaznicima će kao i pošle godine raditi treneri Dario Rich (099/593-3769) i Filip Kojanović (099/301-9988) kod kojih se mogu dobiti sve informacije i obaviti prijave. Sve informacije dostupne su i na plakatu u nastavku.

Upisi su mogući do samog početka Kampa, ali ako se neko dijete zainteresira i nakon početka, bit će moguć upis i tada, dodao je trener.

„Djeca se mogu prijaviti na dva ili tri tjedna kampa, neka djeca odlaze na more pa misle da se ne mogu priključiti na kraće vrijeme – dobrodošli su! Jedan novitet je što ove godine provodimo Kamp i u Velikoj. Ovom prilikom se zahvaljujemo Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić i načelniku Općine Velika što su nam to omogućili.“ – rekao je Filip.

Cijena za Ljetni košarkaški kamp Velikoj je 20,00 EUR, a na tom tragu će pokušati vratiti košarku u Velički kraj.

„Velika je već nekoliko godina bez košarkaškog kluba, jedini klub u Požeško-slavonskoj županiji je Košarkaški klub Požega, a svi znamo dobri stari KK Papuk. Želimo ponovno vratiti košarku tamo, a s ovim projektom ćemo pokušati to i napraviti. U Velikoj će treninzi biti na sportskim terenima Osnovne škole Ivan Goran Kovačić. Treninzi u Požegi su tradicionalno već na Gradskim bazenima, a ove godine smo također osigurali i Sportsku dvoranu Tomislav Pirc u Požegi, kako bi mogli nastaviti treninge i ako nam se zaredaju kišni dani. Zahvaljujemo se Požeškom športskom savezu što su nam ustupili sportsku dvoranu.“ – rekao je trener Filip Kojanović te dodao kako do sada imao oko 40 prijava, no očekuju dolazak djece iz drugih gradova i inozemstva, a koji su redovni polaznici Ljetnog košarkaškog kampa.

Cijeli razgovor poslušajte na našem Mixcloud kanalu