Kultura

Koncertom profesora započinju 54. Dani Glazbene škole Požega

04-03-2024 • 12:04
Rva
Dani Glazbene škole Požega i ove godine započinju koncertom profesora koji se održava danas, a traju sve do petka kad se održava Svečani završni koncert.

Dani Glazbene škole Požega i ove godine započinju koncertom profesora koji se održava danas, a traju sve do petka kad se održava Svečani završni koncert. Svi koncerti održavaju se u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega, započinju u 19,30 sati i ulaz je naravno besplatan.

„Ovogodišnji 54. Dani Glazbene škole traju od ponedjeljka do petka, od 4. do 8. ožujka i tradicionalno započinjemo koncertom profesora. Ove godine će program biti bogat, veliki broj profesora se prijavilo za taj koncert. Od utorka do petka predstavljamo naše ponajbolje soliste, komorne sastave, zborove i orkestre. Podsjetit ću da imamo veliki broj zborova, u utorak ćemo se predstaviti s najmlađim – Dječji zbor Tintilinići, predškolski zbor i naš dječji tamburaški orkestar. Do kraja tjedna će svi moći poslušati i naše ostale zborove – Naš najveći mješoviti zbor, dječji zbor srednjeg uzrasta, a od orkestara imamo tamburaški orkestar, puhački orkestar, harmonikaški orkestar i gudački orkestar. Veliki je broj komornih sastava i orkestara te solista koji su se pripremili za nadolazeće koncerte.“ – rekao je ravnatelj Alen Kovačević prilikom gostovanja u emisiji “Jutro s Matkom“.