Politika

Koalicija Mosta i Hrvatskih suverenista predstavila listu za V. izbornu jedinicu

27-03-2024 • 20:01
Rva
Ispred Hrvatskih suverenista na trećem mjestu na listi bit će Predrag Livak iz Požege, koji je i povjerenik stranke za Požeško-slavonsku županiju

Koalicija Mosta i Hrvatskih suverenista na konferenciji za medije održanoj u Vukovaru predstavila je danas svoju listu za V. izbornu jedinicu za predstojeće parlamentarne izbore. Nsitelj je liste saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček. Naglasio je kako su saborski zastupnici Mosta i Hrvatskih suverenista bili najaktivniji saborski klubovi.

– Imali smo najviše zakonskih prijedloga, najviše amandmana za državni proračun, najviše inicijativa i ono što je najvažnije, bili smo uz hrvatski narod kad mu je bilo najteže. Jedini smo bili protiv suludih covid potvrda, jedini smo prikupljali potpise za zaštitu hrvatske kune i upozoravali da će doći do drastičnog poskupljenja i rasta cijena svih roba i usluga nakon ulaska u euro zonu, jedini smo bili uz slavonskog seljaka u doba afričke svinjske kuge i suludih mjera Ministarstva poljoprivrede rezultat kojih je gotovo 100.000 ubijenih svinja, a od čega se slavonsko selo jako teško može oporaviti – podsjetio je Pavliček dodajući kako sada pred hrvatske građane izlaze čista obraza s jasnim i konkretnim planom.

– Plan je postaviti hrvatsku vojsku na hrvatske granice, a prema potrebi i zaštitnu ogradu radi zaštite od ilegalnih migranata, uvođenje kvota za strane radnike jer ih trenutno imamo 200.000. Vladajući su uspjeli u proteklih osam godina otjerati 400.000 Hrvata, a sad ih uvozimo iz dalekoazijskih zemalja i garantiram vam da će u idućih nekoliko godina preko 20% naših građana biti stranci – zaključuje Pavliček.

Naglasio je i kako će obznaniti crne liste trgovačkih lanaca koji, kako kaže, „gule kožu” hrvatskim građanima te im ukinuti subvencije na struju i plin. Nepojmljivo je da iste proizvode plaćamo 20% skuplje nego, primjerice, u Austriji ili Njemačkoj, dok im država daje subvencije na plin i struju – poručuje Pavliček. Kako kaže, borit će se i za demografsku obnovu Hrvatske, univerzalni dječji doplatak za svu djecu, lakše i povoljnije stambene kredite za mlade obitelji, institut majke odgojiteljice za majke s troje i više djece.

– Ovo su one najbitnije mjere, a mjera svih mjera je osloboditi hrvatske institucije od ralja politike kako bi konačno bile neovisne, birati državnog odvjetnika dvotrećinskom većinom u hrvatskom saboru i maksimalna borba protiv političke korupcije koja je Hrvatsku bacila na koljena, odnosno nulta točka tolerancije na korupciju – poručio je Pavliček dodajući kako se nada izvanrednom rezultatu u V. izbornoj jedinici.

– Vjerujem da ovdje možemo ostvariti bar dva mandata, a uvjeren sam da neće biti buduće hrvatske Vlade bez koalicije mosta i Hrvatskih suverenista – poručio je Pavliček.

 Druga na listi ove koalicije, organizacijska tajnica, Mostova magistra prava Kristina Bakula naglasila je kako je ušla u ovu političku borbu zbog demografske devastacije Slavonije i Srijema. Ispred Hrvatskih suverenista na trećem mjestu na listi bit će Predrag Livak iz Požege, koji je i povjerenik stranke za Požeško-slavonsku županiju.

Nezavisni kandidat Nikola Kajkić po vlastitoj je želji 14. na kandidacijskoj listi jer na taj način, kako kaže, želi poslati poruku da mu nije stalo ni do kakve funkcije, već do kvalitetnijeg i pravednog društva.