Sport

Kadeti Borca u akciji: Ivano po drugi put osvojio Europski kup!

15-04-2024 • 07:06
Rva
Nastupili su stariji kadeti Kickboxing kluba Borac Požega - Ivano Đevlan, Glieb Starovoitov i Ivona Novak pod pratnjom trenera Mateja Babića.

U Sarajevu se ovog vikenda održao Europski kup, jedan od ranking turnira najvišeg ranga za klubove. U disciplini kick light (KL) nastupili su stariji kadeti Kickboxing kluba Borac Požega, Ivano Đevlan, Glieb Starovoitov i Ivona Novak pod pratnjom trenera Mateja Babića.

Nastupi su krenuli u subotu ujutro paralelno Ivanu i Gliebu, koji su otvorili prva kola s dominantnim pobjedama. Ivano nastavlja u polufinalu te bodovnom razlikom i prekidom pobjeđuje predstavnika Makedonije. U finalu dolazi na trenutnog Svjetskog prvaka u KL i Light contactu iz Slovačke.

Podsjetimo, Ivano je tijesno od njega izgubio u Italiji na Svjetskom kupu kao 2. rangirani na WAKO ljestvici. Međutim ovo finale smo promijenili taktiku, i Ivano je ovog puta pobijedio u vrlo zahtjevnoj i iscrpnoj borbi. Tako je pobijedio dvostrukog Svjetskog prvaka i uzeo zlato i pehar na Europskom kupu. Također podsjetimo Ivanu je to drugi osvojeni Europski kup ove sezone, nakon Zagreba. Sada ima preko 100 bodova na WAKO ljestvici i opasno se približava 1. mjestu te Svjetske ljestvice.

Gliebu drugu borbu predaje Svjetski prvak u Point fightingu, dok nažalost u polufinalu gubi radi opomena i tako osvaja broncu uz ranking bodove. Ivona je nastupila u finalu sa suparnicom iz Srbije, ali nažalost gubi te tako osvaja srebro.

„KBK Borac Požega je još jednom demonstrirao svoju profesionalnost, a ovaj uigrani kadetski trojac iz natjecanja u natjecanje niže zavidne rezultate. Nastavljamo s redovnim aktivnostima i natjecanjima, u tijeku su pripreme za Prvenstva Hrvatske u LK i L.“ – poručili su iz Kickboxing kluba Borac Požega.