Politika

Jozić: „Izbori srijedom znače 300 milijuna eura štete gospodarstvu, jednako koliko smo uložili u Požeško-slavonsku županiju“

15-04-2024 • 08:52
Rva
PROMO

Antonija Jozić, požeško-slavonska županica i kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice na predstojećim parlamentarnim izborima u kratkim je crtama predstavila rad Vlade, županije, gradova i općina u protekle četiri godine.

Kada kažemo kratkim, uistinu i jesu jer dalo bi se govoriti o 300 milijuna eura koji su uloženi u Požeško-slavonsku županiju i to ne samo u javnu infrastrukturu općina, gradova i županije, nego su tu sredstva koja su bila usmjerena i našim vrijednim poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima koji su to vratili na najbolji mogući način, kroz dvije tisuće novih radnih mjesta te tako pridonijeli jakom i snažnom razvoju, kako gospodarskom tako i društvenom i kulturnom.

– Kada govorimo o visini ulaganja u županiju, moramo povući i paralelu s izborima koji su 17. travnja i koji su srijedom. Ne znam jesmo li svjesni da je trošak za gospodarstvo zbog tog neplanskog neradnog dana upravo 300 milijuna eura. Stavimo to u kontekst investicija u našoj županiji i onda vidimo koliko je takva odluka oko realizacije izbora srijedom nepromišljena i štetna – pojasnila je Jozić.

Cjelodnevne škole, vrtići, poljoprivreda, centri za starije, centar za branitelje, Sve su to brojni naslovi koji su u posljednje četiri godine bili istaknuti u medijskom prostoru.

– Razlika je vidljiva u novom sustavu cjelodnevne škole jer kroz taj sustav imamo mogućnosti djeci ponuditi brojne aktivnosti koje su prije bile u popodnevnim ili noćnim satima te su iziskivale troškove. Sada imamo škole nogometa, mažoretkinje i brojne druge aktivnosti integrirane u školu i one su besplatne za svu djecu – pojasnila je Jozić.

Iako je uspostava cjelodnevne škole bila izazovna, najveći izazov, ističe, bit će izgradnja hladnjače za voće i povrće u Požegi.

– U procesu smo ocjenjivanja tog projekta i nadam se da ćemo kroz mjesec dana imati odluku te krenuti uskoro i u izgradnju. Svjesna sam itekako da će biti izazov napuniti hladnjaču, ali isto tako vjerujem u naše poljoprivrednike, voćare, povrtlare da oni to mogu. Cilj je jasan, želimo da oni mogu prodati svoje proizvode onda kada to žele i u trenutku kada mogu dobiti najveću cijenu – rekla je.

Sve to, ističe nije moguće bez Vlade Republike Hrvatske koju u posljednjih osam godina vodi Hrvatska demokratska zajednica.

– Nama ova kampanja ne traje posljednjih 14 dana, ona traje od zadnjih izbora jer smo odmah krenuli raditi, a u ovom periodu nastojimo prezentirati sve učinjeno u protekle četiri, odnosno osam godina.

Za kraj, slikovito u sportskom žargonu Jozić zaključuje.

– U srijedu imamo utakmicu s dvije ekipe, jednom uigranom ekipom koja se dobro poznaje, zna se tko na kojoj poziciji igra, imamo dokazanog izbornika. S druge strane imamo ekipu koja izgleda kao da se sastala pola sata prije utakmice. Međusobno se ne poznaju, imaju izbornika koji ne smije reći da je izbornik i kao niti u nogometnom smislu tako niti u ovom političkom nema dvojbe koja ekipa je bolja. Sigurna sam kako će građani, 17. travnja odabrati uigranu ekipu, ekipu Hrvatske demokratske zajednice na listi broj 7 koja će samo nastaviti ostvarivati sve ono što smo si zacrtali i obećali.