Scena

Iz Pleternice pozivaju na manifestacije u lipnju!

28-05-2024 • 13:53
Rva
Predstavljen je program za „Lipanj u Pleternici“, koji je i ove godine ispunjen svima već poznatim manifestacijama te aktivnostima za sve uzraste kojima će obilježiti Lipanjske dane amaterskog stvaralaštva.

Predstavljen je program za „Lipanj u Pleternici“, koji je i ove godine ispunjen svima već poznatim manifestacijama te aktivnostima za sve uzraste kojima će obilježiti Lipanjske dane amaterskog stvaralaštva. U organizaciji Grada Pleternice, Turističke zajednice Grada Pleternice te ustanova i udruga s područje Pleternice, pripremili su raznovrstan kulturni, tradicijski, gastronomski i sportski program, a koji su predstavili prilikom tiskovne konferencije održane u novouređenom Caffe baru “Segedac” koji će uskoro biti otvoren u sklopu Muzeja bećarca.

Lipanjska priča i ove godine započinje Cvjetićima glazbe, jedinim Dječjim tamburaškim festivalom u Hrvatskoj. U vikendu gdje se spajaju dječja kreativnost, tradicija i ljubav prema izvornoj slavonskoj glazbi. Festival ove godine slavi svoj 30. Rođendan, a održava se 8. i 9. lipnja. Kao uvertira u sam festival, vikend prije održat će se dječji malonogometni turnir Cvjetići nogometa 2024.

Vikend nakon toga, centar manifestacija se nakratko seli uz prostor uz Orljavu kada je na rasporedu Fišijada, tradicionalno gastronomsko natjecanje u pripremi fiša. Nakon što zadovolje svoja nepca slasnim zalogajima fiša i šarana s rašlji, posjetitelji se sele na Trg bećarca kako bi svi zajedno bodrili naše Vatrene u prvoj utakmici Europskog prvenstva 2024.

U nedjelju istog vikenda ponovno smo na Trgu bećarca kada je pozornica rezervirana za Smotru folklora kada će razna kulturno umjetnička društva iz Hrvatske, ali i šire, upoznati brojne posjetitelje s bogatstvom tradicijskih običaja i nošnji.

“Uz sva naše manifestacije ćemo prigodno organizirati i prikladne sajmove. Uz Cvjetiće glazbe nas očekuje Dječji sajam nakon kojeg dolazi sajam lokalnih proizvoda pa ovim putem pozivam sve naše lokalne proizvođače da nam se jave i budu nam dragi gosti.” – rekla je Ivana Ketović Marijanović, direktorica Turističke zajednice Grada Pleternice. Svi pozivi i prijavnice dostupni su u nastavku članka.

Posljednji vikend lipnja predviđen je za Međunarodni konjički turnir CAI Pleternica u sklopu kojeg nas kao i svake godine očekuje jedan bogati cjelotjedni program.

“Turnir je ove godine obogaćen i nekim novinama. Po prvi puta ćemo imati izvlačenje startnih brojeva na Trgu bećarca kako bi upoznali sve vozače s cijelom našom turističkom ponudom i ovim prostorom na kojem uvijek rado i kvalitetno ugostimo sve naše posjetitelje.” – rekao je Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice Pleternice.

Pleterničani se pripremaju i za natjecanje u lovnom streljaštvu, otvarajući još jednu veliku priču europskih razmjera.

„Pleternica je dugogodišnji domaćin kako Prvenstva Hrvatske u lovnom streljaštvu, tako i različitih kupova, počevši od onog Slavonije i Baranje i evo, razvitkom našeg strelišta dobili smo mogućnost da 22. i 23 lipnja ugostimo Europsko Grand prix natjecanje u lovnom streljaštvu gdje će sudjelovati oko 150 natjecatelja iz šest zemalja. Ovo je probno natjecanje za nas, želimo se kvalificirati za organizaciju samog Europskog prvenstva u ekipnom streljaštvu, a na kojem bi iduće godine mogli očekivati oko 500 natjecatelja iz 15 različitih zemalja što je za grad poput Pleternice izuzetno velika i ozbiljna priča.” – dodao je Domagoj Katić.

Gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić pozvala je sve sadašnje i buduće posjetitelje da se pridruže tijekom lipnja kako bi osjetili toplinu zajedništva koju pružaju u Pleternici.

“Lipanj je kao i svake godine vrijeme u Pleternici kada se okupe sve naše tvrtke, ustanove i udruge koje daju svoj maksimum i prezentiraju sve ono što rade tijekom cijele godine kako bi se svi Pleterničani i gosti Pleternice ugodno osjećali u našem gradu. Pozivam sve naše sadašnje i buduće posjetitelje da nam se pridruže kako bi osjetili toplinu zajedništva koju mi ovdje pružamo.” – zaključila je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić.

Prijavnice i cjelokupni program Lipnja u Pleternici nalaze se u nastavku.

prijavnica_sajam lokalnih proizvoda _ konjički turnir
prijavnica_izložba rukotvorina _ LIDAS
prijavnica_SAJAM LOKALNIH PROIZVODA _ Fišijada
FIŠIJADA 2024_prijavnica
Prijavnica DJEČJI SAJAM_Cvjetići glazbe 2024_2
natjecanje_naj okucnica_prijavnica 2024