Sport

Ivo Babić je novi trener seniora NK Slavonije

10-07-2024 • 07:16
Rva
Pripreme za novu sezonu NK Slavonija otvara 19. srpnja.

Nakon iznenadnog odlaska Kreše Poletija i Krešimira Čuljka s klupe Nogometnog kluba Slavonija, Sportalo je doznao ime novog trenera aktualnih prvaka Treće Nogometne lige Istok i pobjednika Županijskog nogometnog kupa. Riječ je o Ivi Babiću, iskusnom treneru ovo će biti veliki izazov, prije svega zbog rezultata koje su Plavi ostvarili u protekle dvije sezone.

Ivo Babić je trener s UEFA A licencom, instruktor u Brodsko-posavskom županijskom nogometnom savezu, a do kraja protekle sezone radio je kao voditelj Škole nogometa Sloge iz Nove Gradiške. Ranije je baš sa Slogom odradio sjajan posao, u četiri sezone doveo ju je od 1. Županijske nogometne lige do petog mjesta u 3. HNL u kojoj su tada igrali Marsonia, Cibalia, Vukovar, Belišće…

Pomoćni trener, a ujedno i sportski direktor NK Slavonije bit će Ante Bulat, što bi samo po sebi moralo značiti da se politika davanja ozbiljnih minuta mladim igračima nastavlja.

Pripreme za novu sezonu NK Slavonija otvara 19. srpnja, nešto kasnije od konkurencije, no to je potpuno razumljivo s obzirom na to da su dva tjedna nakon svih i završili proteklu šampionsku sezonu.

Izvor: Sportalo.hr