Sport

Ivano i Cristiano zlatni! Tim Borac uspješan na Moslavac Openu

05-02-2024 • 07:18
Rva
Napredak ide prema planu, dečki su sve oštriji i spremniji za nadolazeća velika natjecanja. Posebno je znakovito što su oba najmlađa borca pobijedili u svojim prvim borbama, što je velika motivacija za nastavak natjecateljskog puta, poručili su iz Kickboxing klub Borac Požega.

U subotu, 3. veljače natjecatelji Kickboxing klub Borac Požega nastupili su na Moslavac Openu 2024. Tim je ovaj puta izašao sa sedam natjecatelja, koji su se borili u dvije discipline. Tako su po prvi put nastupili sada najmlađi natjecatelji, Cristiano Lončarević i Kiril Vujasinović u disciplini Point Fighting.

Cristiano je sa svojom borbom otvorio turnir, gdje s 11:3 dominantno pobjeđuje suparnika te tako osvaja prvo zlato u životu, ali i prvo za Borac u najmlađim uzrastima! Sljedeći nastupa Kiril, koji je imao veliku konkurenciju u kategoriji. Međutim, to ga nije spriječilo da pobijedi prvu borbu te osigura medalju. Prvu borbu Kiril također dominantno pobjeđuje s rezultatom 8:3. U polufinalu je zaustavljen od strane dosta iskusnijeg borca te osvaja broncu.

Uslijedili su nastupi kadeta, koji su se natjecali u disciplini Kick Light

„Prvi na red dolazi naš “adut” Ivano Đevlan, koji po prvi puta nastupa u apsolutnoj kategoriji. Superiorno pobjeđuje u polufinalu suparnika iz Zaboka, dok mu je finale predao drugi finalist zbog ozljede. Ivano tako osvaja zlato i potvrđuje svoj status za nastavak sezone. Nakon toga nastupili su stariji kadeti Leon Lončarević i Ivan Kraljević, koji su u polufinalu “naletjeli” na rangirane borce, međutim hrabro su se borili i zadali su velike probleme suparnicima. Tako je Kraljević veći dio borbe bio u vodstvu, i to s više uspješnih čišćenja, dok je Leon započeo borbu s čistim kružnim udarcem u glavu u 3. sekundi borbe. Nastupili su potom i naši mlađi kadeti Kristijan Gojković i Roberto Vala, koji su nakon žestokih i tijesnih borbi zaustavljeni u polufinalu. Leon, Ivan, Kristijan i Roberto su tako osvojili bronce, međutim ovo je njihova prva sezona i napredak njihovom performansu je odličan. Napredak teče prema planu, dečki su sve oštriji i spremniji za nadolazeća velika natjecanja. Posebno je znakovito što su oba najmlađa borca pobijedili u svojim prvim borbama, što je velika motivacija za nastavak natjecateljskog puta.“ – poručili su iz Kickboxing klub Borac Požega.