Društvo

Humanitarna akcija – plastičnim čepovima do skupih lijekova

11-06-2024 • 07:56
Rva
Udruga oboljelih od leukemije i limfoma plastične čepove predaje ovlaštenim otkupljivačima i tako prikuplja novčana sredstva za liječenje.

Grad Kutjevo pokrenuo je ljetnu humanitarnu akciju u kojoj se prikupljaju plastični čepovi. Cilj je osiguranje novčane pomoći u svrhu liječenja oboljelih od leukemije i limfoma i drugih malignih bolesti, nabave potrebnih lijekova i medicinskih pomagala te omogućavanje boravka obitelji u blizini mjesta liječenja. Također, sudjelovanjem u ovoj akciji, koju Udruga oboljelih od leukemije i limfoma uspješno provodi već niz godina, sudjelujete i u očuvanju okoliša.

Kako možete pomoći?

 Prikupiti što više plastičnih čepova. Ubaciti ih u kutiju koja će tijekom cijelog ljeta stajati na Trgu graševine. Prikupljaju se sve vrste plastičnih čepova i poklopaca: od vode, sokova, mlijeka, jogurta, sireva, deterdženata, omekšivača za rublje i slično.

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma plastične čepove predaje ovlaštenim otkupljivačima i tako prikuplja novčana sredstva za liječenje. Uključimo se svi zajedno u ovu hvalevrijednu akciju u kojoj ćemo sredinom rujna, povodom Svjetskog dana svjesnosti o limfomima, zloćudnoj bolesti srodnoj leukemiji, donirati prikupljene čepove spomenutoj udruzi.