Kultura

[HOPA FEST] Nova punk rock priča na Požeškoj gori

17-06-2024 • 19:19
Rva
HOPA fest novi je projekt baš na Požeškoj gori, jer tržišni turistički trendovi su boravak u zelenom okruženju, aktivan odmor i rekreacija u prirodi

SPOK Open Air party ostat će upamćen kao prvi događaj prvog izdanja HOPA festa Požega. DJ Pavka podsjetio nas je na najveće hitove s kraja prošlog stoljeća, a vrhunac SPOK partya bio je koncert benda BOA II, legendarnog ZG benda iz osamdesetih godina. Potom su svoj rad predstavili zagrebački Požežani rap rock bend Detmeć, a pravu punk poslasticu za kraj ponudio je Koridor, zagrebački band s brojnim svjetskim nastupima.

Drugi dan prvog izdanja HOPA festa Požega započeo je prijenosom nogometne utakmice između Španjolske i Hrvatske. Rezultat nije poremetio dobru zabavu za više stotina posjetitelja, koji su uživali u žestokoj glazbi u inspirativnom ambijentu Požeške gore.

ZG punk bend Kombinator, KDP i OSA su odlično zagrijali atmosferu za Savršene marginalce, članove nekadašnjeg Hladnog piva, koji su rasplesali cijelu livadu. Nizali su se brojni hitovi, publika je uživala, a onda su iza ponoći na scenu stupili članovi legendarnog Atheist rapa. Bend koji je na sceni 35 godina nije skrivao oduševljenje lokacijom, gostoprimstvom, atmosferom i kvalitetom festivala.

„Ovim putem zahvaljujemo svima koji su bili potpora HOPA festu, od partnera i sponzora, do vas posjetitelja. Na Požešku goru ne možeš doći usput. Draže nam je 300-400 vas na vrhu brda, nego tri puta više u komociji centra grada.“, poručili su iz Udruge Kulturist, organizatora HOPA festa.

FOTO: HOPA fest, Udruga Kulturist