Scena

HOPA fest – dva dana dobre zabave na Požeškoj gori!

22-02-2024 • 12:22
Rva
Sredinom lipnja na Požeškoj gori održat će se prvo izdanje HOPA – Hill Open Air festa

Sredinom lipnja na Požeškoj gori održat će se prvo izdanje HOPA – Hill Open Air festa. Dvodnevna manifestacija donosi niz koncerata i događanja, a što nas sve očekuje, predstavio je u emisiji „Jutro s Matkom“ Darijo Ledić, idejni začetnik i predsjednik udruge Kulturist kao organizatora festivala.

Kako ste došli na ideju?

– Ideje kao i uvijek dođu spontano. Prijatelj i ja imamo rođendane sredinom lipnja, dan za danom, i prošle godine smo odlučili da to ne bude obična proslava. U vinogradu koji imam na Požeškoj gori napravili smo feštu za pedesetak ljudi, iznajmili razglas i dogovorili dva požeška benda. Danas možemo reći da je to bilo nulto izdanje HOPA festa.“, pojašnjava Ledić.

HOPA fest će se održati 14. i 15. lipnja (petak i subota) u odvojku Grožđanog puta u blizini crkve sv. Vida. Zanimljivo, upravo se 15. lipnja obilježava i spomendan sv. Vida.

Petak, prvi dan festivala, otvorit će SPOK Open Air party, uz HOPS beer fest s lokalnim craft pivarima, DJ Pavkom, koncertom Magical Mistery Banda, iz doba SPOK-a popularne grupe Boa II, požeško-zagrebačkog rap-rock benda Detmeć i za kraj energičnog Koridora.

U subotu događanja kreću već u 18 sati prijenosom na video zidu prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na prvenstvu EURO 2024. protiv Španjolske. Nakon utakmice kreće koncertni niz u kojemu nastupaju vrlo popularni Savršeni marginalci, bivši članovi Hladnog piva koji sviraju prva tri albuma HP, zatim legendarni punk-rock bend Atheist Rap, OSA, KDP, Kombinator i drugi.

Early bird dostupan na sustavu Entrio. U cijenu je osim svega navedenog osiguran i prijevoz od centra Požege do lokacije koncerta (shuttle bus), te besplatno kampiranje za sve koji dolaze izvan Požege.

Partneri HOPA festa su Turistička zajednica Grada Požege i Turistička zajednica Požeško-slavonske županije, kojima je Ledić zahvalio što su prepoznali potencijal ovog festivala i njegov izlazak u novi „outdoor“ prostor destinacije, jer brda u blizini samog centra osim Požege ima malotko. Uskoro će biti najavljena i nova događanja u sklopu HOPA festa, stoga zapratite njihovu Facebook i WEB stranicu.