Politika

Gradsko vijeće Grada Požege održalo 25. sjednicu

01-02-2024 • 12:34
Rva
Gradsko vijeće Grada Požege održalo je jučer 25. sjednicu u ovom sazivu

Gradsko vijeće Grada Požege održalo je jučer 25. sjednicu u ovom sazivu. Došlo je do manje izmjene Generalnog urbanističkog plana Grada Požege kako bi se stvorili preduvjeti za realizaciju projekta Revitalizacija povijesne jezgre Grada Požege.

Grad Požega se, kao i Požeško-slavonska županija, odrekao prava prvokupa Samostana sestara milosrdnica na Trgu Svetog Trojstva za iznos od 1,35 milijuna eura, koji prema neslužbenim informacijama planira preuzeti Požeška biskupija.

Gradski vijećnici su usvojili Odluku o sufinanciranju studenata medicine, stipendista Požeško-slavonske županije za akademsku godinu 2023./2024., te prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Grada Požege. Vijećnici su usvojili i odluku o donošenju Strategije i Akcijskog plana razvoja urbanog područja Grada Požege za financijsko razdoblje od 2021 do 2027. godine.

Prijedlog Kluba vijećnika SDP-a da se usvoji Rezolucija o proglašenju Grada Požege sigurnim mjestom za žene nije dobio potrebni broj glasova.

DNEVNI RED