Društvo

Grad Požega dodijelio ugovore udrugama: „Udruge su jedno bogatstvo modernog društva“

20-03-2024 • 10:46
Rva
Dodijeljeni su ugovori o financiranju ukupne vrijednosti 81 tisuća eura za realizaciju projekata braniteljskih udruga, udruga osoba s invaliditetom, humanitarnih udruga i ostalih udruga građana.

Temeljem javnog poziva za financiranje javnih potreba udruga iz obrazovanja, zdravstva, braniteljskih i ostalih udruga, danas je u Gradskoj vijećnici Grada Požege održano svečano ugovora o financiranju projekata i programa udruga i neprofitnih organizacija s područja grada Požege. Dodijeljeni su ugovori o financiranju ukupne vrijednosti 81 tisuća eura za realizaciju projekata braniteljskih udruga, udruga osoba s invaliditetom, humanitarnih udruga i ostalih udruga građana.

Predstavnicima udruga ugovore je dodijelio gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić uz pročelnicu Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maju Petrović.

„U suradnji tijekom godine sa svima vama, s nekima više s nekima manje, ovisno gdje nam se interesi poklapaju u pojedinim aktivnostima koje provodite. Viđamo se, surađujemo i nadam se da ćemo tako i dalje. Ova sredstva, koliko god nisu nešto posebno velika svakome od vas, ali Grad se trudi da u okviru mogućnosti svima omogućiti barem nekakvu početnu energiju za provođenje vaših projekata. Hvala vam svima na tome što ste do sada u svojim aktivnostima radili tijekom proteklih godina, vjerujem da ćete tako i nastaviti. Udruge su jedno bogatstvo modernog društva. Kroz udruge se puno toga događa što je svakako u funkciji razvoja grada i gradskih institucija, a na zadovoljstvo svih građana.“ – rekao je gradonačelnik Željko Glavić.