Scena

Grad Pakrac slavi svoj Dan, a proslava završava koncertom Opće opasnosti

18-03-2024 • 13:13
Rva
Središnji dan proslave i blagdan svetog Josipa obilježava se sutra, a u subotu pripremaju koncerte i prigodan program za sve posjetitelje.

Danas smo u emisiji “Jutro s Matkom” telefonski razgovarali s gradonačelnicom Grada Pakraca Anamarijom Blažević i najavili bogat program prigodom obilježavanja Dana grada Pakraca. Ovogodišnje obilježavanje Dana grada trajat će tijekom cijelog mjeseca ožujka, a posjetitelje očekuju razni zabavni, kulturni, edukativni i sportski sadržaji.

Danas se održava tradicionalni Dan poduzetništva te koncert Zagrebačkih solista

„Velika mi je čast da mogu predstaviti stvarno bogati ovogodišnji program povodom Dana grada Pakraca i blagdana svetog Josipa. Ostalo nam je još tjedan dana, iza sebe imamo jako puno toga, ali danas imamo tradicionalni Dan poduzetništva u Poduzetničkom centru Pakrac. Zajedno ćemo s našim Poduzetničkim centrom i Razvojnom agencijom predstaviti sve programe poduzetnicima na državnoj i lokalnoj razini, gdje mogu dobiti razna sufinanciranja te kako bi im olakšali njihovo poslovanje. Koncert “Zagrebački solisti” se održava navečer od 19 sati u Hrvatskom domu „Dr. Frano Tuđman“. Sutra nam je središnji dan i blagdan svetog Josipa.“ – rekla je gradonačelnica Anamarija Blažević.

Dana 19. ožujka obilježava se blagdan svetog Josipa

Na sam blagdan svetog Josipa u utorak u 10,30 sati najavljeno je polaganje vijenaca kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na središnjem gradskom trgu i paljenje svijeća kod kapelice svetog Josipa, a od 11 sati će u župnoj crkvi Uznesenja BDM biti služena svečana sveta misa. U 12,30 sati će u Hrvatskom domu „Dr. Frano Tuđman“ biti održana Svečana sjednica Gradskog vijeća, dodala je Anamarija Blažević.

“Naša Turistička zajednica Grada Pakraca je pripremila jedan turistički obilazak grada pod nazivom „Budi turist u svome gradu“, a koji se održava od 17 sati. U srijedu imamo tradicionalno proglašenje Najboljih sportaša grada Pakraca u 2023. godini koje provodi Pakrački list. Jedna ekskluziva je da će u 18 sati biti osnovan Ženski kuglački klub Pakrac. U večernjim satima će biti kazališna predstava u izvedbi Teatra poezije iz Zagreba, „San i ludilo“ Tina Ujevića, isto tako u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“.“ – rekla je gradonačelnica Blažević.

U srijedu, 20. ožujka u Hotelu Pakrac će biti održano tradicionalno proglašenje najboljih sportaša Pakraca u 2023. godini koje provodi Pakrački list, a u 19 sati u Hrvatskom domu „Dr. F. Tuđman“ će biti održana kazališna predstava „San i ludilo“ Tina Ujevića, u izvedbi Teatra poezije iz Zagreba. U četvrtak, 21. ožujka Gradska knjižnica i čitaonica Pakrac od 18 sati u Gradskoj vijećnici kurije Janković organizira Književno druženje na kojem je gost poznati hrvatski autor Miro Gavran.

„Petak je prilagođen djeci. Ujutro imaju jedan kviz pod nazivom „Volim svoj grad“. Od 18 sati je tradicionalna dodjela nagrada nadarenim učenicima i njihovim mentorima te priredba koju djeca i mladi pripremaju svome gradu, a zove se „Poklon mome gradu“, a sve to se održava u prostoru Gradske knjižnice.“ – dodala je gradonačelnica Blažević.

Koncert povodom Dana grada održat će Opća opasnost!

“Nadamo se lijepom vremenu u subotu. U našoj pješačkoj zoni tada imamo Likovnu koloniju i Sajam udruga. Zatim će poslijepodne nastupiti glazbeni sastav Posegana, a od 20 sati će biti koncert grupe Opća opasnost. U slučaju lošeg vremena imamo alternativu, a to je gradska dvorana. Svima je ulaz omogućen, nikada povodom Dana grada nismo naplaćivali ulaz građanima i gostima.“ – rekla je gradonačelnica Anamarija Blažević i pozvala sve da se pridruže proslavi Dana grada Pakraca. Cijeli program obilježavanja Dana grada Pakraca pronađite u nastavku.

Cijeli razgovor svakako poslušajte na našem Mixcloud kanalu