Društvo

Gojzerice na svoj način obilježile Dan državnosti: „Tura na vrh Rogin kamen“

31-05-2024 • 07:48
Rva
"Ovaj vrh poseban je po tome što se s njega pruža jedan od najljepših pogleda na Zlatnu dolinu, ako ne i najljepši. "

Članovi Hrvatskog planinarskog društva Gojzerica Požega na svoj način obilježili su Dan državnosti, organiziravši planinarsku turu na vrh Rogin kamen na Krndiji. Ovaj vrh poseban je po tome što se s njega pruža jedan od najljepših pogleda na Zlatnu dolinu, ako ne i najljepši. Na vrhu se nalazi prekrasan drveni vidikovaca na tri etaže, koji omogućava još bolji pogled u daljinu, poručuju planinari.

Voditeljica društvene sekcije i licencirani vodič Hrvatskog planinarskog saveza Ana Kesić bila je vodič na ovom izletu, a na koji se odazvao popriličan broj ”Gojzerica”. U vođenju ove ture imala je pomoć u ostalim vodičima iz Društva, tako da je sve proteklo bez incidenata.

Ekipa se okupila ispred prostorija društva u Požegi, a onda se uputila automobilima do početka šume na kraju sela Mitrovac. Ostavivši automobile uz rub šume, nastavili su strmo sve do križanja ispod planinarske kuće Mlaka.

Nastavili su označenom stazom prema zapadu, u smjeru svog odredišta. Nakon nešto manje od 2 sata hoda stigli su do vrha Rogin kamen 720 mnv, gdje su napravili dužu pauzu za ručak i odmor. Cijelo vrijeme mogli su uživati u prekrasnim vidicima i diviti se našoj Zlatnoj dolini te udisati svježi šumski zrak.

Nakon dužeg odmora napravili su nekoliko prekrasnih fotografija za uspomenu i nastavili put vrha Lipe 760 mnv, gdje ih je dočekao ljubazni domaćin Viktor Tepeš. Viktor ih je poveo kroz šumu kružnom stazom do planinarskog skloništa Mlaka, o kojemu se skrbi HPD Vidim iz Kutjeva. Stigavši do škloništa popunili su rezerve vode, dobro se odmorili i uživali u prekrasnoj šumskoj idili.

„Iz ove divne šume crpili su samo pozitivnu energiju, ne dozvolivši da na njih utječe bilo što negativno. Nakon što su napunili sve svoje baterije spustili su se do sela Mitrovac, gdje su ih čekali njihovi limeni ljubimci dobro zagrijani od današnjeg jakog sunca. Sretni i zadovoljni te puni dojmova sjeli su u automobile i vratili se kući. Do iduće zgode i nezgode!“ – poručili su iz HPD-a Gojzerica Požega.