Kultura

Godišnji koncert: Kutjevački tamburaški orkestar ponovno oduševio publiku

01-07-2024 • 10:01
Rva
Orkestar je izveo prekrasne tamburaške pjesme, zahtjevne instrumentale i popularne pjesme prilagođene tamburama, što je na kraju rezultiralo traženjem još jedne pjesme od strane publike.

U ispunjenoj Kinodvorani Kutjevo, a u sklopu Kulturnog ljeta u Kutjevu, održan je Godišnji koncert Kutjevačkog tamburaškog orkestra, koji je sudeći po pljesku publike bio iznimno uspješan. Orkestar je izveo prekrasne tamburaške pjesme, zahtjevne instrumentale i popularne pjesme prilagođene tamburama, što je na kraju rezultiralo traženjem još jedne pjesme od strane publike.

Gosti na koncertu bili su Tanja Barić Karadža i Viktoria Barić, a među solistima iz orkestra istaknuli su se Tena Prpić, Ljubica Marković, Patrik Karačić, David Ralašić, Slavko Davidović i Ivan Karadža.

Kutjevački tamburaški orkestar broji 25 članova, uglavnom s područja grada Kutjeva, uz nekoliko članova iz okolice. Značajno je napomenuti da u orkestru svira oko 15 mladih koji su trenutni ili bivši polaznici Glazbene škole u Kutjevu. Uz nekoliko iskusnijih članova, orkestar uspješno djeluje te njeguje i čuva slavonsku tradiciju. Nakon kratkog ljetnog odmora, orkestar će se ubrzo vratiti probama i pripremama za jesenske nastupe.

Izvor: kutjevački.hr