Kultura

[FOTO] Predstava “Tri radnika i miješalica” oduševila publiku!

05-07-2024 • 07:53
Rva
Predstava je održana u sklopu trećeg izdanja Kazališnih ljetnih večeri.

Komedija „Tri radnika i miješalica“ je predstava Glinjol teatara, tekst Dominika Karaule koji govori o apsurdu današnjice kroz prizmu troje radnika na gradilištu, a koje odražava trenutno stanje pojedinih sektora kojima smo svakodnevno okruženi. Predstava koja je nastala samostalno kao autorski projekt svojevrsna je misao koja prati ove mlade ljude i tek školovane glumce: Anabelu Sulić, Dominika Karaulu i Tonija Leakovića. Tri lika u djelu su šef Berislav i radnici Miroslava i Stanislav.

Konfrontacija se događa u spolnoj, nacionalnoj, stranačkoj i hijerarhijskoj neravnopravnosti. Dapače, tu dolazi do duple konfrontacije jer se ispostavlja da je sve naopako. Onaj koji je glavni ne zna. Onaj koji je Srbin je Nijemac. Ona koja je žena je muškarac. Zadatak im je izgraditi kuću i dobivši posao preko namještenog natječaja sve kreće po zlu, nema materijala, nema vodstva, nema znanja… Jedni gledaju da izbjegnu rad, drugi ne zna kako raditi. Kompletno zapetljana priča kojoj smo svakodnevno svjedoci. Hoće li biti vječno zapetljana?

Predstava je održana u sklopu trećeg izdanja Kazališnih ljetnih večeri, manifestacije koja iz godine u godinu postaje sve sadržajnija i originalnija, a traje do 12. srpnja. Nakon najave predstave bilo je nekoliko upita za dostupnost ulaznica, pa bi preporučili da svoje ulaznice za buduće predstave osigurate na vrijeme, kako ne bi propustili dobar događaj u našem Kazalištu.

Informacije o predstavama mogu se dobiti na broj 099/273-1616 ili na  te Facebook stranici Kazališne ljetne večeri. Radno vrijeme blagajne kazališta – srijedom i petkom od 10 do 12 sati, četvrtkom od 15 do 17 sati, te sat vremena prije početka predstave. Ulaznice je moguće kupiti i putem sustava entrio.hr. Cijeli program dostupan je u nastavku, a u fotogaleriji pogledajte atmosferu s predstave “Tri radnika i miješalica”.

Foto: Gradsko kazališe Požega/Kazališne ljetne večeri