Kultura

[FOTO] Požežani uživali u Koncertu ispred katedrale

28-05-2024 • 08:11
Rva
Koncert ispred katedrale u organizaciji Glazbene škole Požega

Koncert ispred katedrale svete Terezije Avilske Glazbena škola Požega daruje svojim sugrađanima kako bi svi zajedno proslavili uspješnu školsku godinu. Mnoštvo Požežana okupilo se na Trgu svete Terezije ispod svima dragog Ginka, kako bi uživali u nastupima talentiranih učenika.

Školska godina je uspješnija od prethodne, istaknuo je ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević na samom početku koncerta.

“Drago mi je da ovako svečanim koncertom zaokružujemo svoju koncertnu sezonu koja je, evo, pri samom kraju. Ove smo godine otvorili novo područno odjeljenje u Velikoj, brojimo 150 nastupa na raznim natjecanjima, domaćim i inozemnim, a ove je godine jako veliki broj prvih nagrada, oko 70 posto je postotak uspješnosti prvih nagrada! Do kraja školske godine organizirat ćemo ukupno gotovo 100 koncerata, a nakon što je 2019. godine u našu školu stigao koncertni klavira marke Steinway & Sons D-274, jednom od najvrjednijih instrumenata na svijetu, ove školske godine pridružio mu se njegov mlađi brat Steinway & Sons model C vrijedan više od 152 tisuće eura, koji smo nabavili uz veliku pomoć Požeško-slavonske županije i Grada Požege. U konačnici, to je još jedna dobra godina za pamćenje.” – rekao je ravnatelj Alen Kovačević.

U Koncertu su uživali i zamjenik županice Ferdinand Troha uz suprugu, predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Matej Begić te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović, kao i kolege ravnatelji požeških osnovnih škola. Nastupili su svi zborovi matične škole, Mješoviti zbor, Veliki dječji zbor, Dječji zbor srednjeg uzrasta i dječji zbor Tintilinići te ponajbolji solisti škole među kojima su i učenici koji su osvojili “Oskara znanja” na Državnom natjecanju te laureati u svojim kategorijama na brojnim prvenstveno inozemnim natjecanjima.