Scena

Požega uz paljenje ivanjskog krijesa i koncert Joleta proslavila početak ljeta!

22-06-2024 • 11:04
Rva
Neka nam netko javi da li Jole još uvijek pjeva na trgu.

Održan nam je još jedan Ivanjski krijes, tradicionalna manifestacija kojom Požežani dočekuju i slave prvi dan ljeta. Prije nego što se osvrnemo na cjelokupni program, moramo pohvaliti ovogodišnju organizaciju Turističke zajednice Grada Požege za nekoliko stvari – pomaknuto vrijeme početka program na malo kasnije zbog vrućine, raznoliku ponudu „ića i pića“, predivan ivanjski krijes i koncert koji je bio odličan, a koji možda još uvijek i traje, no vratit ćemo se na to.

Sve nam je započelo od najmlađih, nastupima požeških plesnih studija. Uz brojne koreografije predstavili su se plesači Plesnog studija Marine Mihelčić, Twirling klub i Požeške mažoretkinje, plesači Scenskog studija ARTina te UO Plesne radionice Ilijane Lončar. Mogli smo uživati u njihovim nastupima više od sat vremena, a na kraju su svi zajedno otplesali što drugo nego Rim tim tagi dim.

Nije to bio kraj plesu jer na pozornicu je došao DJ Topa, poznat po svojim energičnim setovima i vrhunskoj atmosferi, a koji je odabrao prave hitove za sve generacije. Dok smo se zabavljali uz Topu, povorka je bila spremna doći do prostora ispred Gradske kuće kako bi se održala ceremonija paljenja ivanjskog krijesa.

Krijes je kao i prethodnih godina pripremio Odred izviđača Požega, koji redovito sudjeluje na gradskim manifestacijama. Povorku koja je zapalila krijes predvodila je Gradska glazba Trenkovi panduri i Povijesna postrojba Gradska straža Požega koja je i ove godine bila domaćin. Gosti Gradske straže Požega bili su Samoborska narodna garda Samobor, Gradska straža Bakar 1848., Krapinski ilirci Krapina i Bjelovarski graničari husari 1756 Bjelovar. Ove godine ivanjski krijes zapalio je saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić.

Nakon paljenja krijesa, zabava se nastavila uz koncert popularnog pjevača Joleta!

Najavljeno je kako će nas njegovi hitovi zabavljati do kasno u noć – upravo tako je i bilo! Ne samo da je pjevao ispunjenom Trgu svetog Trojstva, punim terasama kafića pa čak i ispunjenom dijelu šetališne zone, Jole je uz neke od najdražih pjesama mnogih pjevao do iza ponoći. Energija publike ga je oduševila, što je rezultiralo s još nekoliko, više od nekoliko, dodatnih pjesama i činilo se da neće biti kraja zabavi. Mnogi Požežani i gosti koji su došli popratiti manifestaciju sigurno će se složiti da će ovaj koncert ostati kao jedan od zapamćenih, a mi ćemo otići provjeriti je li Jole još uvijek na trgu.