Sport

Ekipa PIVINO najbolja nogometna ekipa Požeško-slavonske županije plasirala se na veliku regionalnu završnicu

05-06-2024 • 14:12
Rva
Požeško-slavosnka županija ima predstavnike na najvećem malonogometnom turniru u Europi i u kategoriji 2008. godište i mlađi.

Ekipa PIVINO pridružila se ekipama Rumene kadulje i Slavonke, te će na velikoj regionalnoj završnici Coca-Cola Cupa braniti boje svoje županije. Coca-Cola Cup je renomirani malonogometni turnir koji okuplja mlade nogometne talente diljem Hrvatske.

Požeško-slavonska županija ove je godine pokazala iznimnu zainteresiranost gdje broji velik broj prijava i sudionika, što je sjajna prilika za mlade igrače da pokažu svoj talent i strast prema nogometu.

Plasman na županijsko finale predstavlja veliki uspjeh, a za one najbolje slijedi izazov sudjelovanja na državnoj završnici u Rijeci. To je prilika da se pokažu pred širim auditorijem i da se mjeri snage s najboljim ekipama iz cijele zemlje. Sve u svemu, ovo je izvrsna prilika za razvoj mladih nogometaša i promociju sportskog duha.

U godištu 2008. i mlađi ekipa Pivino najbolja je u Požeško-slavonskoj županiji

U godištu 2008. i mlađi ekipa Pivino najbolja je u Požeško-slavonskoj županiji te će 22. lipnja otputovati u Slavonski Brod gdje će se u svojoj kategoriji sasatati s najboljima iz Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije.

Prisjetimo se da će ekipa Rumene kadulje prolaz na Državnu završnicu u Slavonskom Brodu tražiti u kategoriji 2006. godište i mlađi, a u kategoriji djevojaka boje svoje županije branit će ekipa Slavonke.

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se, potpuno besplatno, prijaviti ekipe u kategorijama: 2006. godište i mlađi te 2008. godište i mlađi u muškoj konkurenciji  te 2008. godište i mlađe kod djevojaka.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine nastavljena je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša, a u ovogodišnjoj kampanji sudjelovalo je 35.000 djece i mladih.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već desetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 140 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima  razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa. Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 sportskih disciplina (Coca – Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, PAKET24 cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) te 29 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Rijeci, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 4 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Sloveniji u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 300.000 djece i mladih.