Kultura

Dva plesna natjecanja ovog vikenda u Požegi: Cro Dance Challenge i Dance World Cup

06-03-2024 • 12:39
Rva
Ova velika događanja na plesnoj sceni najavile su Marina Mihelčić i Nataša Ledić prilikom gostovanja u emisiji „Jutro s Matkom“.

Ovog vikenda, u subotu 9. i nedjelju 10. ožujka u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc održat će se dva najveća do sada plesna natjecanja u Požegi s više od 1000 plesača u nekoliko kategorija, a koji dolaze iz Hrvatske i nekoliko susjednih zemalja. Sve se odvija u organizaciji Plesnog studija Marine Mihelčić, a pod pokroviteljstvom grada Požega i Turističke zajednice grada Požege. Ova velika događanja na plesnoj sceni najavile su Marina Mihelčić i Nataša Ledić prilikom gostovanja u emisiji „Jutro s Matkom“.

Dance World Cup prestižno je natjecanje i najveći plesni spektakl, a ujedno i kvalifikacijsko natjecanje za DWC Svjetsko prvenstvo u Pragu koje traje 10 dana i na koje dolaze najbolji svjetski plesači. 

Natjecanje okuplja neke od najrenomiranijih plesnih stručnjaka iz cijelog svijeta. Suci će nepristrano ocjenjivati izvedbe, pružajući konstruktivne povratne informacije i ocjenjujući kvalitetu plesa na profesionalnoj razini. Pobjednici ovog natjecanja ne samo da će ponijeti titulu najboljeg, već će također dobiti priliku predstavljati svoju zemlju na najvećem svjetskom plesnom natjecanju. Prolaskom na to natjecanje, otvarate vrata međunarodnog priznanja i stvarate nezaboravno iskustvo koje će obogatiti plesnu karijeru. Ovo prestižno plesno natjecanje koje predstavlja ključnu stepenicu prema najvećem svjetskom plesnom spektaklu. Natjecanje ne samo da ističe vrhunsku kvalitetu plesa, već i naglašava važnost stručnih sudaca i jedinstvenih prednosti koje pruža prolazak na svjetsko natjecanje, takozvanu olimpijadu plesa koja će se ove godine održati u Pragu.

Na kvalifikacije u Požegu dolaze plesači iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Sjeverne Makedonije. Kako je ovo međunarodno natjecanje, uz poznatog sudca iz Hrvatske, Marka Cibocija, sude i strani sudci Colin Stanier i Adam Scown iz Engleske.

Cro Dance Challenge natjecanje se odvija paralelno i posebno je osmišljeno kako bi pružilo priliku i motivaciju za sve plesače koji se još uvijek uspinju ljestvicom plesnog umijeća. Natječu se plesni klubovi i plesači iz Požege, Nove Gradiške, Osijeka, Zagreba, Rijeke, Pakraca, Lipika, Pleternice, Voćina, Nove Kapele, Jakšića, Brestovca, Kaptola, Kutjeva, Samobora, Đakova, Kraljevice te Mostara i Celja. Najbolji plesači bit će nagrađeni ne samo priznanjima, medaljama i peharima već i posebnim nagradama.

Marina Mihelčić i Nataša Ledić su pozvale Požežanke i Požežane, ali i goste grada, da dođu i pogledaju ova dva plesna natjecanja u Požegi, a ulaz u Sportsku dvoranu Tomislav Pirc je besplatan.

Cijeli razgovor poslušajte na našem Mixcloud kanalu