Društvo

Druženjem roditelja i mališana obilježen Dan očeva

20-03-2024 • 07:18
Rva
Ovo posebno jutro bilo je ispunjeno roditeljskom ljubavlju, igrom i toplinom, a očevi i mališani zajedno su proveli vrijeme uz različite aktivnosti poput pjesme, plesa, crtanja, čitanja priča, lakiranja noktiju ili friziranja.

Druženjem djece i očeva u nekoliko odgojnih skupina koje djeluju u lipičkom dječjem vrtiću Kockica, 19. ožujka nastavljena je tradicija obilježavanja Dana očeva. Ovo posebno jutro bilo je ispunjeno roditeljskom ljubavlju, igrom i toplinom, a očevi i mališani zajedno su proveli vrijeme uz različite aktivnosti poput pjesme, plesa, crtanja, čitanja priča, lakiranja noktiju ili friziranja.

Prije nego su djeca otpjevala pjesmu o tati, u razgovoru s odgojiteljima otkrila su zašto smatraju da je njihov tata najbolji, što najviše vole raditi s njim te kako provode vrijeme zajedno.

Ovaj poseban događaj ispred Dječjeg vrtića Kockica u Lipiku organiziran je zahvaljujući trudu ravnateljice i odgojiteljica, koji su zajedno s djecom tijekom proteklog tjedna pripremili program. Obilježavanje Dana očeva tradicija je koja se u lipičkom vrtiću njeguje već nekoliko godina, pa stoga ne čudi pristojan odaziv očeva na jednosatno druženje. Osim radosnog osmijeha djece i sat vremena uzajamne pažnje, svi očevi su dobili i prigodne poklone koji će ih podsjećati na ovaj poseban dan.

Dan očeva obilježava se u Hrvatskoj na svetkovinu svetog Josipa, zaštitnika obitelji. To je prilika da se zahvali očevima na njihovoj ulozi u odgoju djece te da se potakne promišljanje o njihovoj ulozi unutar obitelji, s naglaskom na odnos prema djeci.

Izvor: compas.com.hr