Društvo

Donacija Udruge „Herceg Stjepan“ Odjelu pedijatrije požeške Bolnice

13-06-2024 • 11:10
Rva
Donacija Udruge „Herceg Stjepan“ Odjelu pedijatrije požeške Bolnice

Hercegovačka zavičajna udruga “Herceg Stjepan” Požega danas je uručila donaciju od tisuću eura, prikupljenu od tombole tijekom godišnje zabave „Hercegovačko silo“, Odjelu pedijatrije Opće županijske bolnice Požega, donaciju je uručio predsjednik Udruge Vladimir Boban. U ime Odjela i Bolnice zahvalio se voditelj odjela prim.mr. sc. Vlado Drkulec, a donaciju je prihvatila dr.med. Danijela Vidić, specijalist pedijatrije.

„Stvari su se promijenile, mi smo nekad imali po 1200-1300 djece na bolničkom liječenju, danas je to manje hospitalizacija. Sve više djece danas zbrinjavamo kroz dnevnu bolnicu, a onda trebaju postojati uvjeti za tih par sati ili preko noći dok djeca borave ovdje, da imaju adekvatnu skrb zahtjeva određenu opremu. Osim toga, kod nas gotovo da ne postoje fiksne sobe, a broj djece koji gravitiraju ovom odjelu je od 14 do 16 tisuća djece godišnje. No, sve manje je hospitalizacija. Ono na što smo ponosni je da u 90 posto slučajeva roditelji, bake ili djedovi, borave s djecom koja su ovdje kod nas na odjelu.“ – rekao je Vlado Drkulec te dodao kako će se od ovih sredstava opremiti jedna kupaonica za djecu koja ostaju duže na odjelu pedijatrije.

Predsjednik Udruge „Herceg Stjepan“ Vladimir Bobak dodao je kako ovo neće biti posljednja donacija od strane udruge te da su sretni što donacija ide u prave ruke, da na skroman način mogu pomoći Odjelu pedijatrije i najmanjim pacijentima.