Gospodarstvo

Dodijeljeno više od 58 tisuća eura za lov i ribolov te udruge iz poljoprivrede, ruralnog razvoja i zaštite životinja

22-05-2024 • 12:22
Rva
Potpisani su ugovori o dodjeli financijskih sredstava za programe i projekte udruga namijenjene razvoju i unapređenju lovstva te za udruge čija je djelatnost poljoprivreda, razvoj ruralnih područja ili zaštita životinja na području Požeško-slavonske županije za 2024. godinu.

U Coworking centru Panora u Požegi potpisani su ugovori o dodjeli financijskih sredstava za programe i projekte udruga namijenjene razvoju i unapređenju lovstva te za udruge čija je djelatnost poljoprivreda, razvoj ruralnih područja ili zaštita životinja na području Požeško-slavonske županije za 2024. godinu.

Nakon provedenih Javnih poziva, udrugama koje su ispunile formalne uvjete odobrena su financijska sredstva ukupnog iznosa 58.350,00 EUR. Iz područja razvoja i unapređenja lovstva financijska sredstva dobilo je 25 udruga, iz područja razvoja i unapređenja poljoprivrede, razvoja ruralnih područja i zaštite životinja financijska sredstva dobilo je 16 udruga.

Ugovore je uručila požeško-slavonska županica Antonija Jozić te im poželjela dobrodošlicu u novootvoreni prostor Coworking centra Panora, koji je postao javni prostor grada.  

„Željeli smo da vi, udruge, koji ste danas ovdje vidite gdje je to Požeško-slavonska županija ulagala svoje prostore, naravno uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Ovo je prostor u koji je preselila naša Razvojna agencija Panora, za koju se nadam da će vam biti partner i pomoć u svim budućim projektima koje ćete pisati, prijavljivati i provoditi. Ovdje su Turistička zajednica Požeško-slavonske županije i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem. Prostor je ovdje našao i naš ponovno uspostavljeni LAG Barun Trenk, koji će na neki način u budućnosti, nadam se i do kraja godine, raspisivati natječaje za financiranje iz te omotnice koju LAG ima, a na koju ćete se svi vi moći prijavljivati.“ – rekla je županica Antonija Jozić.

Županica Jozić iskoristila je priliku da čestita Lovačkom savezu Požeško-slavonske županije na domaćinstvu Grand prix natjecanja koje će ove godine imati na strelištu u Bzenici.

„Ponosni smo na sve što ste ostvarili u suradnji s Hrvatskim lovačkim savezom. Vjerujem da ćete ispuniti sve one uvjete koje trebate da bi Hrvatska i Požeško-slavonska županija, a u konačnici i Bzenica, bile domaćini Europskog prvenstva sljedeće godine.“ – dodala je županica Jozić.