Društvo

Dodijeljeno 56 tisuća eura: „Zaslužujete da u periodu koji je ispred nas i ti ugovori budu snažniji“

16-05-2024 • 12:48
Rva
Dodijeljena su financijska sredstva za programe i projekte udruga iz područja socijalne i humanitarne djelatnosti, prevencije i zaštite zdravlja te iz područja zaštite i promicanja vrijednosti i istine o Domovinskom ratu od interesa za Požeško-slavonsku županiju

U novootvorenom prostoru Coworking centra Panora održano je svečano uručivanje ugovora o dodjeli financijskih sredstava za programe i projekte udruga iz područja socijalne i humanitarne djelatnosti, prevencije i zaštite zdravlja te iz područja zaštite i promicanja vrijednosti i istine o Domovinskom ratu od interesa za Požeško-slavonsku županiju za 2024. godinu.

Nakon provedenog Javnog poziva, udrugama koje su ispunile formalne uvjete Poziva odobrena su financijska sredstva ukupnog iznosa 56 tisuća eura. Iz područja socijalne i humanitarne djelatnosti, prevencije i zaštite zdravlja, financijska sredstva dobile su 34 udruge za 41 projekt. Iz područja zaštite i promicanje vrijednosti i istine o Domovinskom ratu, financijska sredstva dobila je 21 udruga za 28 projekata. Ugovore je uručila požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

„Od srca vam svima hvala za sve što činite u okviru svojih udruga. Ovdje su udruge koje su proistekle iz Domovinskog rata, ali isto tako i udruge koje su usmjerene na humanitarno socijalni rad. Vidim da je puno korisnika i tih sredstava je malo manje, a ono što ćemo u idućoj godini sigurno napraviti je povećati ta sredstva. Možda to neće biti duplo, ali s obzirom na to da ima korisnika i da radite dobre stvari na terenu na području cijele Požeško-slavonske županije, mislim da zaslužujete da u periodu koji je ispred nas i ti ugovori budu snažniji. Ono što me posebno veseli je da nam se konačno naše udruge s područja Pakraca i Lipika malo više javljaju na naše natječaje. Kada sam postala županica, to se dogodilo pravo na današnji dan prije tri godine, tada sam uočila da nam nekako ovaj zapadni dio naše županije slabije javlja na natječaje koje raspisuje Požeško-slavonska županija. Bilo je tu malo prijateljskog poticaja prema udrugama i svima koji žive i rade na tom području, svi smo mi jedno i svi smo mi zajedno – to zajedništvo danas ovdje pokazujemo. Hvala vam svima što ste tu, hvala vam na svemu što radite i vjerujem da će ova sredstva pripomoći u vašem radu. Neka vam bude sretna i uspješna provedba vaših projekata!“ – rekla je županica Antonija Jozić.