Društvo

“Dobro jutro svima iz Požege, pronađite radar ako možete!”

16-02-2024 • 08:42
Rva
Na Facebook stranici Uživo s hrvatskih prometnica objavljena je fotografija nastala u Mlinskoj ulici u Požegi, gdje su u zadnje vrijeme pojačane aktivnosti nadzora prometa, ali ovoga puta policijski službenici su odlučili "sakriti" radar.

Na Facebook stranici Uživo s hrvatskih prometnica objavljena je fotografija nastala u Mlinskoj ulici u Požegi, gdje su u zadnje vrijeme pojačane aktivnosti nadzora prometa, ali ovoga puta policijski službenici su odlučili “sakriti” radar. Fotografiju pogledajte u nastavku.

Najava pojačanih mjera u prometu tijekom nadolazećeg vikenda

Policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere. U noći sa subote na nedjelju 17./18. veljače 2024. provodit će se preventivno represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu. Upozoravaju sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.