Društvo

Dječji vrtić Radost – Završna priredba pod nazivom „25 godina Radosti“

30-05-2024 • 16:22
Rva
U prepunoj dvorani Gradskog kazališta Požega održana je završna priredba dječjeg vrtića „Radost“ povodom 25-godišnjice rada i djelovanja ove odgojno-obrazovne ustanove

Dana 28. svibnja 2024. u prepunoj dvorani Gradskog kazališta Požega održana je završna priredba dječjeg vrtića „Radost“ povodom 25-godišnjice rada i djelovanja ove odgojno-obrazovne ustanove.

Prvi privatni dječji vrtić u Požegi, Dječji vrtić „Radost“, osnovan je u lipnju 1999. uz suglasnost Ministarstva znanosti obrazovanja i športa Republike Hrvatske.

U proteklih 25 godina vrtić je skrbio za više od 2.300 djece, koji su danas uspješni i prije svega dobri ljudi. U sklopu vrtića u poslijepodnevnim satima tako je bila organizirana i prva Igraonica za djecu za povremeni boravak, Mala škola, ali i prva Rođendaonica u našem gradu za proslave dječjih rođendana.

Tijekom svih ovih godina dječji vrtić „Radost“ ostvarivao je dragocjenu suradnju s roditeljima i svim dionicima naše lokalne zajednice. Tako su posjetili brojna mjesta i događaje i osvojili vrijedne nagrade. Tu je koncert u dvorani V. Lisinskog, posjet Banskim dvorima i Predsjedniku Republike Hrvatske, pobjeda na Županijskoj olimpijadi uz sudjelovanje na državnim Olimpijadama dječjih vrtića u Rijeci i Varaždinu, brojne nagrade za likovna djela i kreativnost i mnoge druge. Njihovi Božićni koncerti koje organiziraju svih ovih godina posebno razvesele obitelji u blagdansko vrijeme, kao i sve manifestacije našega kraja na kojima su redovni sudionici.  

Svih ovih godina, ponosni su što mogu reći da su njihovi polaznici sada već uspješni ljudi, stručnjaci, glazbenici, sportaši, pa i roditelji sadašnje djece u vrtiću i to ih jako veseli!

„Nova vremena nam donose i nove izazove. Tako nam je ova pedagoška godina donijela puno radosti, smjeha i veselja, ali smo mnogo toga novoga i naučili prateći najnovije o – o trendove. Ono što pokušavamo ostvariti i što je specifičnost naše ustanove jest pozitivno i jedno obiteljsko okruženje u našem vrtiću, slično onome koje djeca imaju kod kuće. To podrazumijeva svakodnevnu igru, ali i stjecanje novih vještina u vrtiću.

Mi već dobro znamo engleski jezik i redovito ga učimo, našim programom za predškolce uspješno se pripremamo za školu, programom rada za darovitu djecu prepoznajemo potencijal svakog djeteta što je rezultat i njihovog uspjeha i nagrada u onome u čemu pokazuju svoju darovitost. Jako smo aktivni sportaši i redovno odlazimo u dvoranu vježbati, a od ove godine u svom radu primjenjujemo NTC program dr. sc. Ranka Rajovića u radu sa svim skupinama. Možemo se pohvaliti da smo jedan od jedina dva vrtića u Hrvatskoj koji posjeduje NTC licencu za rad s djecom i provođenje NTC metodologije u svome radu. Puno učimo i radimo na sebi i nastojat ćemo to činiti kako bi pružali i dalje kvalitetan i stručan odgojno-obrazovni program i sadržaj djeci.“, rekli su iz Dječjeg vrtića “Radost”.

Priredba pod nazivom „25 godina Radosti“ simboličan je i višeznačan naziv koji prikazuje temu priredbe i moto i cilj vrtića općenito. Radi se o 25 godina djelovanja i rada vrtića s motom igre i radosti. Tako je i priredba osmišljena u znaku igre. Najbolje učimo kada se igramo i kroz igru. Igrom ostvarujemo proces socijalizacije i učenja emocionalnih i socijalnih vještina. Igramo se svaki dan i u svim aktivnostima.  

Priredbom su se oprostili od svojih predškolaca dodijelivši im pohvale za njihov dosadašnji trud i rad uz puno uspjeha u budućim školskim klupama, a njihovim roditeljima poželjeli strpljenja i još više veselja u svim izazovima koji ih zajednički očekuju.

Izvor: DV Radost