Društvo

Dan ružičastih majica u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi

28-02-2024 • 18:22
Rva
Razrednici su učenicima osvijestili važnost pozitivnog govora u komunikaciji

U Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi, u sklopu Dana ružičastih majica, održan je Tjedan dobrog govora. Razrednici su učenicima osvijestili važnost pozitivnog govora u komunikaciji. Vodilja je bila rečenica „Tvoje će te riječi opravdati, tvoje će te riječi osuditi“ (Mk 8,11-12) te je uslijedio interaktivni razgovor kroz koji su osvijestili kako naše riječi imaju moć. One ljude mogu učiniti sretnima, ali i nesretnima. Svojim riječima nekome možemo dati krila za let, ali isto tako riječima drugima možemo ta krila podrezati.

Nakon različitih kreativnih radionica prilagođenih uzrastu, zaključili su kako je govor most između nas i drugih bića, između nas i Boga. On je odraz naše nutrine i pokazuje kakvi smo mi zapravo. Učenici su u paru izabrali poticajne misli, uputili ih jedni drugima, te one  izabrane napisali na kišobrane. Ovi će ih kišobrani podsjećati na pozitivnu komunikaciju jednih prema drugima. Donosimo svjetlo svojim riječima, mislima i djelima.

Dan aktivnosti objedinili su zajedničkim fotografiranjem učenika i djelatnika obučenih u ružičasto kao znak borbe protiv vršnjačkog nasilja. A usvojena znanja nastojat će primjenjivati svaki dan.