Scena

Dan otvorenih vrata Požeške kuće: „Dan grada kroz bitku na Sokolovcu i mini izložbu“

06-03-2024 • 10:48
Rva
S obzirom na to da se radi o obilježavanju Dana grada kroz bitku na Sokolovcu, posjetiteljima će se pružiti jedinstveni uvid u povijesna zbivanja toga doba, ali će se također i kroz mini izložbu prezentirati način ratovanja s kraja 17. stoljeća, odnosno u 18. stoljeću.

U sklopu obilježavanja Dana grada Požege, u Centru za posjetitelje Požeška kuća održat će se Dan otvorenih vrata u utorak, 12. ožujka, u radnom vremenu Centra, od 10 do 16 sati.

Po uzoru na prošlogodišnji Dan otvorenih vrata Centra, ove godine će se također na Grgurevo održati navedena manifestacija za sve zainteresirane građane, ali i goste grada Požege. S obzirom na to da se radi o obilježavanju Dana grada kroz bitku na Sokolovcu, posjetiteljima će se pružiti jedinstveni uvid u povijesna zbivanja toga doba, ali će se također i kroz mini izložbu prezentirati način ratovanja s kraja 17. stoljeća, odnosno u 18. stoljeću.

Kroz muzejske predmete u vođenom obliku predstavit će se tehnološka opremljenost vojnika toga doba – hladno, ali i vatreno oružje, kako bi se pobliže objasnio način ratovanja toga doba. Osim u utorak, 12. ožujka, građani te posjetitelji grada u cijelom tjednu imat će priliku posjetiti ovu mini izložbu i saznati nešto više o povijesti toga razdoblja, a obilazak mini izložbe je besplatan.

Osim u utorak, vrata Centra za posjetitelje bit će otvorena i u nedjelju, 10. ožujka, te u ponedjeljak, 11. ožujka, oba dana od 12 do 16 sati. U navedena tri dana u obilježavanju Dana grada obilazak Centra je besplatan za sve zainteresirane, dok će od utorka, na Dan otvorenih vrata, biti postavljeni ranije spomenuti muzejski predmeti.