Društvo

Damjan Pavličević državni prvak iz informatike

15-04-2024 • 07:12
Rva
Na Natjecanju u informatici, Gimnazija Požega ima državnog prvaka te 4., 6., 8. i 11. mjesto!

Na državnom Natjecanju iz informatike koje se održalo u Vodicama u hotelu Imperial od 9. do 12. travnja 2024. godine, sudjelovalo je pet učenika Gimnazije Požega u tri kategorije.

U kategoriji Razvoj softvera Damjan Pavličević iz 3.b razreda, radom TaskBuddy osvojio je fantastično 1. mjesto pod mentorstvom profesorice Sanje Grabusin.

U kategoriji Osnove informatike za prirodoslovno-matematičke gimnazije Luka Obućina iz 4.b razreda osvojio je 6. mjesto, a Toni Barišić iz 4.b razreda osvojio je 8. mjesto. Mentor učenicima je profesor Dalibor Kovačević.

U kategoriji Primjena algoritama učenik Leon Mamić iz 3.b razreda osvojio je 4. mjesto, a Ana Đimoti iz 2.a razreda osvojila je 11. mjesto. Mentorica učenicima je profesorica Sanja Grabusin.

„Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima na ostvarenim rezultatima! Zahvaljujemo našem bivšem učeniku koji i ove godine vrijednim nagradama nagrađuje učenike koji su ostvarili najbolje rezultate na HONI-u i koji su ostvarili plasman na državno Natjecanje u kategoriji Primjena algoritama.“ – poručili su iz Gimnazije Požega.