Društvo

Daljnja Erasmus suradnja sa sveučilištima iz Uzbekistana i Cipra – fokus na turizam

10-05-2024 • 09:12
Rva
Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi uspješno nastavlja međunarodnu suradnju sa partnerskim institucijama i na taj način povećava međunarodnu vidljivost institucije i kontakte sa renomiranim inozemnim profesorima koji također gostuju preko projekata u Požegi i time podižu kvalitetu nastave

Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi uspješno nastavlja međunarodnu suradnju sa partnerskim institucijama i na taj način povećava međunarodnu vidljivost institucije i kontakte sa renomiranim inozemnim profesorima koji također gostuju preko projekata u Požegi i time podižu kvalitetu nastave.

U razdoblju od 26. do 30. travnja, u okviru Erasmus+ mobilnost osoblja u svrhu usavršavanja Maja Čabraja, Brigita Zubović, Danijela Hrmić i Ivana Mikić posjetile su Neapolis University Pafos, u Pafosu na Cipru. U okviru mobilnosti organiziran je obilazak Sveučilišta i upoznavanje sa zaposlenicima i organizacijom rada, održan je sastanak vezan za Erasmus+ suradnju, te suradnju na drugim projektima sa institucijskom Erasmus+ koordinatoricom i službenicom za zaštitu podataka Ilianom Keli.

Također je dogovorena odlazna i dolazna mobilnost studenata u svrhu stručne prakse za studente. Tijekom mobilnosti, održan je i sastanak sa Angelom Marinou, Erasmus koordinatoricom i Ginom Saava, voditeljicom ureda za dolazne studente sa partnerske institucije InterNapa Colleg iz Ayia Nape koje su bile posrednice pri ostvarivanju stručne prakse u grupi Grecian Hotela gdje će stručnu praksu obavljati tri studentice 3. godine studija Enogastronomija: Marija Grgić, Tina Matoković i Lara Zadravec.

Nastavak suradnje sa Uzbekistanom ostvaren je predavanjima za studente iz područja turizma i radnim sastancima sa profesorom Alexom Candorom (Team University) i dekanom Erdoganom Ekizom  sa Fakulteta za turizam i hotelski menadžment (Central Asian University) koje su održali prodekan za razvoj i poslovanje Berislav Andrlić i akademski Erasmus koordinator Marko Šostar. Prilikom posjeta koji se održao od 2. do 8. svibnja dogovoreni su i daljnji projekti, zajedničke publikacije i organizacije konferencija iz područja ponašanja potrošača u turizmu, elektroničkog marketinga i brendiranja turističkih destinacija.